www.car.cz
 

SVC Náchod v Lanškrouně : tři vozy SVC v absolutní TOP 10 !
     9.9.2009 00:59 - tisková zpráva


Dalším podnikem Mistrovství střední Evropy v závodech automobilu do vrchu při KWBT se konal ve dnech 28 - 30. 8. 2009, jezdci velmi oblíbená trat´ Laudon dlouhá 4000metrů v Albrechticích u Lanškrouna. SVC Náchod byl také jedním z partnerů této akce. Nelze se nezmínit o perfektním servisu ze strany pořadatelů jak k jezdcům tak k divákům. Perfektně připravená a zajištěná trať, zajištění atrakcí od simulátoru Formule F1, až po možnost proletět se ve vrtulníku. Stánky občerstvení, návštěvnost diváků vysoce převyšující předchozí ročníky, dokázala udělat tu správnou atmosféru na Laudoně.

Dle našeho názoru to byl nejlépe zorganizován a zajištěn závod na území ČR a SR. Je škoda, že si z toho nevezmou příklad pořadatelé MMČR. Bylo by dobré vrátit závodům MMČR váhu a úroveň . Dovolujeme si soudit, protože se tento rok pohybujeme po závodech Mistrovství Evropy a MMČR, KWBT a Eddy Patery.

Team reprezentovali již tradičně jezdci Vladimír Vitver WR9-1 ve třídě E1-2000 a nově Radical SR3/1500cm ve třídě E2/C+1400, Jan Čermák Volkswagen Golf ve třídě S-2000 a na Laudonu doplnil jejich sestavu Martin Novotný s mechaničkou Radkou Novotnou se svým speciálem Ligier JS 49 ve třídě E2/C+1400

Team dorazil, na místo již ve čtvrtek během dne. Pátek se nesl ve znamení příprav a budování zázemí nerozlučných teamů PB Motorsport a SVC Náchod Motosport. Z důvodu velkého tepla si teamy udělaly i ze splavu místního potoka koupaliště se skluzavkou včetně občerstvující stanice.

Po celý víkend se u teamu grilovalo, peklo, vařilo a občerstvovalo. Jak pro team SVC+BP, tak pro fanoušky našeho teamu. Večer nám pak udělal zázemí Josef Janků (Motokáry Bruntál), který našim partnerům a nám připravil příjemné posezení i zábavu. Jako bonus umožnil teamům prohánět se v simulátoru F1 po závodních tratích.

Sobotní ráno se vůbec nepodobalo pátečnímu nádherném dni a hromadně se přezouvalo na mokré pneumatiky. Našli se ale i jedinci, kteří neskrývali nadšení jako třeba Jan Čermák který zářil nadšením. Tréninkovou jízdu vyhrál člen týmu Martin Novotný, Vláďa s WR9 obsadil 5. příčku a na krásné 8. místo absolutně se a neuvěřitelně vyhoupl Jan Čermák s vozem třídy S, je vidět že Honza je opravdu žabák, tedy vodní specialista.

Vláďa si tady odbyl debut v otevřeném voze s patnáctistovkovým Radical SR3, se kterým startoval ve skupině E2/C+1400 a na konci závodního dne figuroval na krásném 8. místě v absolutním pořadí a před formulí F3000 M. Zmeškala, který s tímto vozidlem již jezdí celou sezonu. S WR9/1 nenechal nikoho na pochybách a zvítězil ve třídě E1-2000, rozdílem třídy i když musel jet na základě dabování vozidel, jednu jízdu na vodě a jeho konkurence, jela vždy na suchu. Martin startoval stejně jako Vláďa ve třídě E2/C+1400 kde obsadil 5. příčku a byl 6tý absolutně. Honza se uchopil své šance a po fantastických jízdách na vlhké trati a bez zaváhání vyhrál třídu S-2000.

V neděli bylo krásné slunečné počasí, takže se dalo očekávat postupné zrychlování všech jezdců.
Martin Novotný obsadil v neděli čtvrtou příčku ve třídě a pátou absolutně, což byl v dané konkurenci a po přestavbě vozidla po havárii v Ústí moc pěkný výsledek.
Honza měl i v neděli jediný cíl a to bylo vítězství ve třídě s-2000 a pojištění prvního místa v absolutním bodování v KWBT, což profesionální jízdou předvedl a zaslouženě s náskokem vyhrál.

Vlaďovi již neškodilo počasí a tak mohl v plné síle předvést jak WR9/1, tak Radicála SR 3 a to se opravdu povedlo. Oba vozy ve velké konkurenci přivezl do cíle v Top 10 tedy WR9/1 na 7 místě a Radicala na 9 místě.

Ve třídách pak vyhrál, třídu E1- 2000 s velkým rozdílem a E2/C+1400 s minimem zkušeností a nejslabším motorem třídy, skončil pátý a nechal za sebou třeba dvoulitrovou Normu M20, B.Urbana.

Závěrem lze říci, že se SVC Náchodu závod vyvedl, že ze čtyř startujících vozů byly tři vozy v absolutní TOP 10 a vlastně pokud připočítáme Jardův úspěch v sobotních trénincích, tak průběžně všechny vozy byly v TOP 10. K tomu každý den dvě vítězství ve třídě.

Také bychom rádi poděkovali fanouškům a hlavně Fans clubu, za podporu a vytvoření domácího prostředí po celý závodní víkend. Rádi se budeme do Lanškrouna vracet.

SVC NáchodMotorspor


 
 
Fotogalerie:   Ferrari Racing Days Brno 2009 a krásné historické kousky objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose