www.car.cz
 

Liqui Molly Komvet Racing zakončil sezónu ve Vysokém Mýtě
     28.10.2009 20:07 - Jirka Navrkal


Dvoudenní show,  nesoucí název 2° Liqui Molly Weekend of Champions, se uskutečnila na trati  dlouhé 1,142 km na Autodromu ve Vysokém Mýtě. Ta definitivně ukončila letošní sezónu závodů automobilů do vrchu, KW Bergh-Trophy 2009.

K závodu se sjelo téměř 80 soutěžících  mezi nimiž byli i jezdci, kteří v seriálu nestartovali, jako  např. jeden z nejlepších Slováků,  Peter Jureňa, který přijel obhajovat vítězství z loňského prvního ročníku, dále okruhář Marek Fried nebo jeho kolega,  v současné době jezdec rallye, Jiří Skula.

      O co nejlepší umístění přijeli závodit úspěšní jezdci Liqui Molly Komvet Racing Team, v čele s letošním absolutním vítězem Markem Rybníčkem, který startoval na osvědčeném  Coltu EVO  550. David Komárek se přijel  svést do Mýta,   po úspěšném startu  na červnové Horácké rally, opětovně  se Škodou Octavia WRC. Stejný závodní speciál představil  z  dalekého Prešova „velký šoumen“ Igor Drotár. Nechyběli ani další letošní úspěšní jezdeci týmu,  Milan Boháč, který tentokrát startoval za svůj soukromý tým Renault Chrudim .

         Závod byl rozdělen na dvě části. Sobotní, kde jezdci absolovali čtyři jízdy z nichž se dvě nejlepší započítávaly a patnáctka nejrychlejších jezdců postoupila do nedělního superfinále.  V sobotu  se vyhlašovaly pouze výsledky v jednotlivých objemových třídách. 

            Ve třídě E1 do 2000 ccm, skončil Milan Boháč druhý na voze Renault Clio Sport a jeho výsledný čas   ho posunul do nedělního superfinále. Nejsilnější třídu plechových aut, opanovali jezdci našeho týmu v pořadí, první Rybníček, druhý Drotár se ztrátou 0,444 sek., pátý skončil s odsstupem 7,960 sek. Komárek. Pro všechny to znamenalo postup do nedělního závodu.

       V nedělním superfinále potvrdil svoji letošním  dominantu  Marek Rybníček, který zvítězil před Igorem Drotárem s náskokem 1,734 sek., čtvrtý skončil David Komárek jenž na vítězsného Marka ztrácel necelé tři sekundy. Oba tito jezdci  rallyovým způsobem jízdy  řádně pobavili prokřehlé diváky. Deváté místo v absolutním pořadí pak získal Milan Boháč. 

       Celá akce se vydařila, za což patří poděkování zúčastněným jezdcům a samozřejmě pořadatelům a divákům.

 

Tisková zpráva Luiqi Molly Komvet Racing Team

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose