www.car.cz
 

Pro rok 2010 budou v KWBT vypsány tyto skupiny pro historické cestovní vozy
     18.11.2009 21:22 - tisková zpráva


Dva roky je vypsána skupina historických automobilů (HA) v rámci mezinárodního seriálu závodů automobilů do vrchu KW Berg-Trophy. První rok byl na zkušenou, zda jezdci budou mít o tuto skupinu zájem.

Účast jezdců na jednotlivých závodech nebyla nijak velká a tak pro rok 2009 se žádné změny pro tuto skupinu neudály. Letošní rok byl, ale natolik zajímavý, že se International Hill Climb Association rozhodla o rozšíření této atraktivní skupiny.

Pro rok 2010 bude vypsána pro historické cestovní vozy vypsána skupina HA1 a to do 1300 ccm a nad 1300 ccm. Pro historické formulové vozy a sportovní prototypy je vypsána skupina HA2, která je zatím bez omezení obsahu jednotlivých vozů. Důležité je to, že vozidla musí být vyrobena před 31. 12. 1979. Pro historické formulové vozy a sportovní prototypy platí výjimka, kdy vozy vyrobené ve "východním" bloku musí být do 31. 12. 1989. Technické propozice 2010 k těmto dvěma skupinám naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz v sekci Dokumenty.

Letošním vítězem skupina HA se stal nováček seriálu Michal Moural s vozem VW Golf I. Při své premiéře si počínal skvěle, když zvítězil v osmi závodech. Jeho náskok na druhého Libora Jelínka byl 30 bodů. Jelínek startoval tradičně s vozem BMW 3.0 CSL a radoval se třikrát z celkového vítězství ve skupině. Třetí Radovan Táborský začal velmi smůlovatě, když jeho technika Fiat 128 A Rally pořád zlobila.

Nakonec dokázal i on osmkrát zvítězit, ale úvodní ztráta byla příliš velká. Na čtvrtém místě skončil Martin Prosecký, který se v letošní sezóně představil s vozem Porsche 924. Páté místo patřilo loňskému vítězi této skupiny slováku Miroslavu Nižnanskému s vozem Fiat Bertone. Společné šesté místo obsadili Leopold Pleva se Škodou 100 a Ladislav Kozmann s VW Scirocco.

Pleva byl na „bedně“ jednou a Kozmann dvakrát. V letošní sezóně se podařilo zvítězit jednou i Lukáši Tomečkovi s VW Golf I a dvakrát Břetislavu Ševčíkovi na voze BMW 318. Bohužel, jejich starty byly v sezóně ojedinělé.

Očekává se tedy, že nově vytvořené skupiny a třídy pro historické vozy, budou jezdci vítány a rozšíří tak počet jezdců v rámci KW Berg-Trophy. Registrace pro zájemce o sezónu 2010 budou zahájeny 1. 12. 2009. Přihláška, ale i další informace k seriálu jsou na webových stránkách www.berg-trophy.cz.

 

PR

PR


 
 
Fotogalerie:   Vyhlášení KWBT 2009 v Dolním Němčí , foto promotéra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose