www.car.cz
 

Václav Janík v Ústí nad Orlicí úspěšně bojoval o medaile
     1.6.2010 10:08 - tisková zpráva


Malebné městečko Ústí nad Orlicí hostilo o tomto víkendu první podnik seriálu Mezinárodního Mistrovství České republiky závodů automobilů do vrchu. Tento, jezdci velmi oblíbený závod je proslulý především dobrou organizací a výborným zabezpečením tratě. Zatímco se v sobotu závodilo na suchu, v neděli bylo velmi deštivé počasí.

Václav Janík se na start "Ústecké 21" postavil s vozem Lola B02/50 ve velmi konkurenčně vyrovnané skupině formulových vozů E2. Vozidlo těsně před závodem prošlo kontrolou u teamu Jaroslava Krajčího, který nám pomohl s opětovným nastavením kontroly trakce. To, že si na nový vůz Janík již pomalu zvyká, ukázal již v předešlých evropských závodech ve Španělsku a Portugalsku. Výjimkou nebylo ani Ústí, kde hned při sobotním tréninku obsadil třetí místo absolutního pořadí. Podle pocitů samotného jezdce vůz fungoval bezchybně, a proto si mohl dovolit poprvé zatáhnout. Výsledek třetího místa byl nad očekávání, nic se však nemění v teamových plánech, kdy hlavní prioritou je učit se s vozem a neriskovat. V samotném závodě si pak Václav Janík tuto příčku dokázal s přehledem udržet.

V nedělním tréninku Václav Janík oproti sobotě poskočil na druhé místo ve skupině. První závodní jízda pak mnohé velmi překvapila, kdy Janík s časem 2:10:77 přebral vedení ve formulových vozech. Ve druhé závodní jízdě jezdec Nutrend racing teamu bohužel nepatrně zaváhal a výsledkem bylo velmi těsné druhé místo skupiny E2.

Obrovská spokojenost nyní panuje v teamu Nutrend racing, který se však již pilně připravuje na nadcházející víkend. Na domácí trati Ecce Homo se sjede evropská špička jezdců a odstartuje zde již čtvrtý podnik Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu 2010.

Tímto vás všechny co nejsrdečněji zveme!

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Evropské kopce 2010 objektivem Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose