www.car.cz
 

Liqui Moly Berg Cup 2010 na Laudonu
     7.9.2010 15:53 - tisková zpráva


Předposledním dějstvím pokračoval mezinárodní seriál v závodech automobilů do vrchu Liqui Moly Berg Cup 2010 a to závodem v Lanškrouně-Albrechticích.

Na populární trati Laudon bojovalo téměř 100 jezdců ze čtyř zemí. Nejlépe si vedl po oba dva dny David Komárek na špičkově připraveném voze Mitsubishi Colt Evo 550+. V proměnlivém počasí porazil v sobotu o více než dvě sekundy Vladimíra Vitvera na voze Lotus WR9. Tento jezdec SVC Motorsport Náchod změnil pro nedělní závod techniku na speciál Lotus WR12. Ale štěstí mu to nepřineslo a skončil mimo desítku absolutního pořadí.

Svou třídu E1-2000 již tradičně v obou dnech vyhrál. S velkou ztrátou obsadil třetí místo Marek Rybníček, který startoval s vozem Mitsubishi Lancer Evo X. V nedělním závodě klesl na místo deváté. Ve své třídě S1+2000 jeden den vyhrál, druhý den skončil druhý. Tento náměšťský jezdec startoval i ve třídě E2/C+1400 a to premiérově s vozem Radical SR3. Čvrté sobotní místo obsadil rovněž člen týmu Liqui Moly Komvet Jiří Špalek a to na dalším Lanceru, ale tentokrát WRC 05. Toto místo další den neudržel a klesl na místo šesté. Ve třídě E1+2000 bral druhé a třetí místo. V nedělním slunečném počasí si znovu Komárek své vítězství s přehledem hlídal. To platí i pro třídu E1+2000, kdy po oba dny jasně zvítězil. Na stupně vítězů se tentokrát dostali i jezdci formulových vozů. Pěkné druhé místo bral Aleš Mlejnek s Opelem Lotus, který byl v sobotu devátý. Stále si drží šanci celý seriál vyhrát, ale boj s Davidem Komárkem bude rozhodnut až v Divákách. Svou třídu E2/C+1400 v obou dnech vyhrál. Třetí místo si po zásluze vyjel Miloš Zmeškal s Reynardem 97D F3000, který se postupně tlačí do TOP 10 v celkovém hodnocení seriálu. Ve třídě E2/C+1400 obsadil místo třetí a druhé.

Velmi dobře si počínal v obou dnech další jezdec na voze značky Mitsubishi Lancer Martin Zeman. Tento brněnský jezdec startuje již druhou sezónu s vozem šesté evoluce a na Laudonu mu patřilo páté a sedmé místo. Sobotní bitvu vyhrál Zeman o 0,1 sekundy před šestým Drahoslavem Šubertem, který startoval rovněž na Lanceru, ale Evo IX. Šubertovi se podařilo udržet v TOP 10 i v nedělním závodě, kdy obsadil místo osmé. Ve své třídě S1+2000 byl v sobotu druhý, v neděli vyhrál. Další desetinku za Šubertem skončil na sedmém místě Jiří Sedláček na BMW M3 SŠ 10. V neděli z prestižní desítky již vypadl. Osmé místo vybojoval v absolutním pořadí sobotního závodu Pavel Ulman na BMW M3. V neděli se posunul dokonce na místo páté, což mu zaručuje šanci se udržet v celkovém hodnocení seriálu mezi deseti nejlepšími. Ve třídě E1+2000 byl v neděli druhý. Výborný výkon podal v sobotním závodě Tomáš Bek, který obsadil desáté místo. Ve třídě E1-2000 byl dvakrát druhý, startoval s vozem Renault Clio Sport. Pro změnu v nedělním závodě si skvěle počínal Michal Novický s Reynardem 032 F3. Konečně počasí přálo i formulovým vozům, což se dokonale projevilo na výsledku jezdce Kovosteelu Novitech Sudoměřice. Ve třídě E2/C+1400 obsadil místo druhé a třetí.

Třídu S1-1600 vyhrál již tradičně Martin Zimák na Citroenu Saxo VTS. V obou dnech si bezpečně hlídal druhého Antonína Piekarze, který startoval rovněž na voze značky Citroen, ale typu C2. Pěkné třetí místo si v sobotu vybojoval Ladislav Ázsóth a to jak jinak, než na voze Citroen Saxo. V neděli již tuto pozici neudržel a klesl za třetího Martina Jemelku. Ten startoval s Hondou CRX.
Ve třídě HA1-1300 prokazuje své kvality Roman Dokoupil na Škodě 130 RS. V sobotu i neděli si s velkým přehledem poradil s druhým Milanem Stejskalem, který startoval s Fiatem 128 Sport Coupe. Dvě třetí místa si na své konto připsal Lukáš Matušek. Na Laudonu startoval jako vždy se Škodou 120 LS B6.

V silnější třídě historických automobilů HA1+1300 porazil v sobotu překvapivě Lukáš Tomeček na voze VW Golf I, velkého favorita tohoto závodu Libora Jelínka. Ten startoval s krásným BMW 3.5 CSLi. V neděli Jelínek tuto porážku Tomečkovi vrátil a po zásluze zvítězil. Třetí místo bral v obou dnech slovenský jezdec Ladislav Kozmann. Se svým VW Scirocco bojoval hlavně v sobotu i o druhé místo s Jelínkem. Tento souboj prohrál o 1,2 sekundy.
Pěkná konkurence se sešla ve skupině HA2, která patří historickým formulovým vozům. Velmi dobře si na Laudonu vedl Jan Osladil jr. s formulí Škoda MTX 1-01. Oba dva dny suverénně vyhrál před polákem Rafalem Roguski na formuli Polonia. V sobotu bral třetí místo František Hrbáček se Škodou Supersport. Toto umístění musel v neděli přepustit polce Ireně Steć, která startovala rovněž s formulí Polonia.
Již tradičně se odehrály líté souboje ve třídě E1-1600. V sobotní velké bitvě zvítězil Josef Dohnálek jr. s Citronem Saxo VTS. Druhého Romana Štilce porazil o dvě sekundy. Třetí Vojtěch Staněk byl jen 0,4 sekundy za druhým Štilcem. V neděli se pořadí obrátilo, když zvítězil Staněk na voze Peugeot 106. S náskokem více jak čtyř sekund porazil opět druhého Štilce, startujícího s vozem Honda Civic VTi. Pro v sobotu vítězného Dohnálka zbylo třetí místo.

Ve třídě E2/C-1400 se premiérově představil s vozem Radical SR4 Jan Čermák. Jezdec SVC Motorsport Náchod potvrdil své jezdecké kvality a jasně zvítězil v obou soutěžních dnech. V sobotním závodě porazil překvapivě druhého Jana Osladila na národní formuli Delta II. Až na třetím místě skončil Petr Pleša s formulí Reynard 09 Ninja. V neděli se tento jezdec posunul na místo druhé. Na bednu se dostal i polský pilot Robert Steć, který obsadil místo třetí. Jen 0,9 sekundy před Janem Osladilem.

Dámskou trofej v sobotním závodě ovládla Katarína Fillová na voze BMW, v nedělním závodě ji patřilo místo druhé. V celkovém hodnocení se tak dostala do vedení této soutěže. V nedělním závodě již zvítězila rakušanka Melanie Moser na voze KTM X-Bow.

Juniorskou trofej v obou dnech vyhrál Radim Firtl jr. S vozem Renault Clio Sport se stal již jasným vítězem této prestižní soutěže. Jeho největší soupeř Lukáš Janík obsadil vždy místo druhé. Startoval rovněž s Renaultem Clio.

Závody na 4000 metrů dlouhém kopci Laudon jsou zdárně za námi. Pořadatelům zkomplikovalo práci sobotní počasí. Bylo i několik nehod, které se ale zdárně obešly bez újmy na zdraví. Vše se teď upírá k finále seriálu Liqui Moly Berg Cup 2010, které se odehraje 18-19. 9. v Divákách. Veškeré informace o uskutečněném závodě, ale i celém seriálu naleznete na webových stránkách www.berg-cup.cz. 





PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchařský Laudon 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose