www.car.cz
 

Pozvánka na Velkou cenu na Starou Živohošť
     29.9.2010 20:53 - tisková zpráva


Pozvánka na Velkou cenu AAA radiotaxi

O prvním říjnovém víkendu se na Starou Živohošť sjede karavana závodníků Českého mistrovství ZAV k předposlednímu podniku sezóny, na Velkou cenu AAA radiotaxi. Jezdci se sejdou již v pátek v hotelu Atlantida. Závodit se bude v sobotu a v neděli na trati dlouhé 2600m, startuje se před hotelem Atlantida, cíl je před obcí Křeničná. Na trati budou připravena dvě divácká místa, z prvního lze sledovat odbočení po pár desítkách metrů rovinky po startu, kde plné brzdění po prudké akceleraci dokonale prověří um a chladnou hlavu závodníků. Druhé divácké místo je u cíle, kde opět jezdci dobrzďují z vysoké rychlosti do odbočky na Křeničnou.

Závod o Velkou cenu generálního partnera celého seriálu je vypsán podle nového systému, který si jezdci vyzkoušeli již na Korábu. V sobotu po jedné tréninkové jízdě odstartuje ještě před polednem první závodní jízda. Po polední přestávce budou ještě následovat dvě závodní jízdy a tím bude sobotní program naplněn. Nedělní program sestává ze čtyř závodních jízd. První by měla začít ve čtvrt na devět a další budou plynule navazovat jen s přestávkou na oběd. Jezdci, kteří nedokončí kompletní sobotní program, budou moci v neděli nastoupit s časem přiděleným pořadatelem. Jezdce tedy čeká pořádná porce závodních kilometrů a diváky zajímavá podívaná.

Po loňské premiéře si závodníci trať oblíbili a tak se k závodu přihlásilo 135 jezdců. Hojná účast spolu se skutečností, že se jedná o předposlední podnik, kde se dají ještě získat body do celkového boje o mistrovské tituly, slibují zajímavé boje o zlomky sekund a napínavou podívanou pro fanoušky rychlých automobilů. Diváci tak samozřejmě uvidí špičkové jezdce seriálu E. Pateru na Subaru Impreza, J. Háka s Mitsubishi Lancer, zřejmě se už na startu objeví i J. Kvasnička s opraveným Lancerem, R. Macha, otce a syna Sukovi na Suzuki Swift, p. Mužíka na Renaultu Clio a spustu dalších, např. exotický Chevrolet Corvette P. Janouška.

Velké souboje o titul se budou svádět ve třech třídách. V E1-1400 dělí Radima Macha a Honzu Holečka 22b, dá se předpokládat, že pokud Radima nepotká nějaký problém, že by měl titul obhájit. Rozhodnuto také není v H1600, kde mezi Davidem Paterou a Tomášem Drástou je rozdíl 21b. Zejména na mokru by se dal očekávat atak od Tomáše na titul. Ovšem nejmenší rozdíl je mezi Ivo Králem a Martinem Slezákem, a to pouze 8b! Ivo nemá na loňský závod zrovna nejlepší vzpomínky, přesto je jasným favoritem. V ostatních třídách je již téměř rozhodnuto.

Na své si přijdou i obdivovatelé motoristické historie. Mnoho jezdců si v tomto seriálu oddaluje svůj odchod do sportovního důchodu, nebo se po několikaleté přestávce k závodění vrátili. Jména jako Tomáš Hank, Josef Srnský, Josef Stočes, Jan Heřmánek a další jsou zárukou kvalitní podívané. V kategorii historických automobilů se sejde pestrá paleta vozů značek, které psaly kapitoly závodnického dějepisu. Jen na málo závodech u nás lze sledovat kompletní řadu závodních škodovek s motorem vzadu, na startu nebudou chybět i perly jako Renault Alpine A 110, dvanáctiválcový Jaguar téměř domácího J. Rejky a další. Kategorie historických automobilů má zatím přihlášených skoro čtyřicet strojů!

Jezdci i pořadatelé srdečně všechny diváky zvou a přejí jim, aby strávili sledováním závodu a fanděním příjemné chvíle a zpestřili si víkend. Pořadatelé prosí diváky, aby při sledování závodů používali zdravý rozum, bezpodmínečně respektovali pokyny tratových pořadatelů a současně byli i ohleduplní k přírodě. Vstup je zdarma, k informování diváků slouží na místě bezplatně distribuovaný časopis. Pro zájemce o podrobnější informace o Velké ceně AAA radiotaxi i celém seriálu Českého mistrovství ZAV jsou určeny webové stránky www.edda.cz/mscrdovrchu .


J.M.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchařský Laudon 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose