www.car.cz
 

Vrchaři zakončí sezónu na rovině na autodromu ve Vysokém Mýtě
     29.9.2010 21:00 - tisková zpráva


Tento víkend nás čeká úplný konec sezóny při International Hill Climb Association. Ta pořádá na autodromu ve Vysokém Mýtě závěrečný volný mezinárodní závod pod názvem 3°Liqui Moly Weekend of Champions, kterého se účastní jezdci všech automobilových disciplín. V seznamu přihlášených je více než 100 jezdců z České republiky, Slovenska, Rakouska a Polska. Kompletní seznam přihlášených naleznete zde:

Vzhledem k odlišnosti této akce od závodů do vrchu, se jen těžko hledá favorit na celkové vítězství. Můžeme tedy zmínit předpokládané favority tohoto prestižního závodu. Mezi prvními musíme jmenovat obhájce loňského vítězství Marka Rybníčka, který bude startovat s vozem Škoda Fabia WRC. Dalšími aspiranty na vítězství budou určitě David Komárek (Škoda Octavia WRC), slovenský showman Igor Drotár (Škoda Fabia WRC), či Jiří Špalek (Mitsubishi Lancer WRC 05).

 Se zájmem budeme sledovat, jak si s tratí poradí formulové vozy a sportovní prototypy. Cestovním automobilům to budou chtít určitě ztížit Václav Janík (Lola F3000), vítěz letošního Liqui Moly Berg Cupu Aleš Mlejnek (Opel Lotus), Martin Novotný (Ligier JS49) nebo bratři Vondrákové na špičkových historických formulích March.

Do Superfinále, které pojede v nedělním odpoledni patnáct nejlepších jezdců, se budou chtít určitě protlačit i Antonín Daniel (BMW M3 VPT), vítěz tohoto závodu z roku 2008 slovák Peter Jureňa (Mitsubishi Lancer Evo IX), jeho krajan Tomáš Erdélyi (BMW M3 GTR), Milan Boháč (Renault Clio Sport), Drahoslav Šubert (Mitsubishi Lancer Evo IX), Martin Zeman (Mitsubishi Lancer Evo VI), poláci Jacek Koraszewski (Audi TT) a Robert Steć (Intech RS 10), další slováci Peter Vahančík (Mitsubishi Lancer Evo VIII) a Vladimír Hanuš (Mitsubishi Lancer Evo X). Atrakcí pro diváky bude start autocrossových speciálů v čele s Markem Sekaninou (Suzuki Hayabusa), kteří pořadím rovněž zamíchají.

Tréninkové jízdy začínají po oba víkendové dny od 8,00 hodin. V sobotu závodní jízdy začínají od 13,00 hodin, v neděli od 10,00 hodin. Vstup do areálu je pro diváky určen od letiště a od města. Vstupné činí 100 Kč. Pro jezdce je určen pouze vstup od letiště. Veškeré informace o závodě naleznete na webových stránkách www.berg-cup.cz , kde budou k dispozici i online výsledky z obou závodních dnů.

Video z posledního ročníku naleznete zde: 

PR 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchařský Laudon 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose