www.car.cz
 

Silné zastoupení bude mít i letos Komárkův Liqui Moly Komvet Racing
     6.4.2011 15:04 - tisková zpráva


Liqui Moly Komvet Racing je na novou sezónu připraven.

Již tuto neděli 10. 4. 2011 se otevře letošní sezónu mezinárodních závodů automobilů do vrchu – Liqui Moly Berg Cup 2011. Jedenáctidílný seriál odstartuje na Masarykově autodromu v Brně závod o Brněnského draka VARS 2011.

Silné zastoupení bude mít i letos Liqui Moly Komvet Racing a to v podobě sedmi jezdců. Předloňský absolutní vítěz Marek Rybníček z Březníku přezbrojil na letošní sezónu z loňské desítkové evoluce Mitsubishi skupiny S1 na Mitsubishi Eclipse EVO 650 s nímž pojede ve skupině E2-SH a bude zcela jistě patřit mezi nejrychlejší jezdce jednotlivých závodů. Se stejnými ambicemi bude do sezóny vstupovat loni druhý v celkovém pořadí, okříšský David Komárek. Ten si pořídil francouzský prototyp Norma M20F z roku 2009, který je osazen třílitrovým motorem a pojede s ním ve skupině E2/C. Jak sám David Komárek říká, bude tento rok zkušební, hlavně auto poznat a pak postupně zrychlovat.

Ve skupině vozů, která mají poháněna všechna čtyři kola – E1/4WD, pojedou zkušení brněnští jezdci, Jiří Špalek s Mitsubishi Lancer WRC 05 (loni druhý v E1 nad 2000 ccm) a Martin Zeman (loni ve stejné třídě třetí) s osvědčenou šestkovou evolucí Mitsubishi. Nové akvizice v týmu jsou Drahoslav Šubert z Náměště nad Oslavou (loňský vítěz S1 nad 2000 ccm) a nováček v seriálu Liqui Moly Berg Trophy Tomáš Miniberger, kteří bude startovat mezi čtyřkolkami ve skupině S1/4 WD s Mitsubishi Lancer EVO IX a EVO VII. Všichni uvedení jezdci pojedou v nejsilnějších objemových třídách nad 2000 ccm a zcela určitě budou patřit do první desítky nejrychlejších jezdců a ke špičkám ve skupinách v níž budou startovat.


Další dva jezdci budou startovat ve slabších objemových třídách. Jedná se o zkušeného chrudimského Milana Boháče, který bude opět sedlat vůz Renault Clio Sport ve třídě E1 do 2000 ccm v níž po loňském třetím místě bude usilovat o vítězství. . O třídu níže do 1600 ccm se představí s Peugeotem 106 Maxi Vojtěch Staněk z Chroustova, který bude chtít obhájit loňské prvenství v konečném hodnocení uvedené objemové třídy.

Dvoudenní program otevřou sobotní administrativní a technické přejímky jezdců a jejich techniky (9. dubna 2011), které započnou v prostorách parkoviště závodních vozů od 13.00 hodin a potrvají do 22.00 hodin. K závodu se přihlásila více jak stovka jezdců a k tomu ještě čtyřicet náhradníků v čemž lze spatřovat velký zájem o úvodní závod jímž je Brněnský drak VARS 2011. Nedělní ráno bude po rozpravě ředitelství závodu s jezdci vyhrazeno od 7.30 tréninku. První závod podle navrženého časového rozvrhu započne v 10.00 hodin a druhý pak ve 13.00 hodin.

Slavnostní vyhlášení nejlepších jezdců se uskuteční po schválení výsledků kolem 18.00 hodin.




TZ Liqui Moly Komvet Racing

 

Startovní listina Liqui Moly Berg Cup 2011 : ZDE

 
 
Fotogalerie:   Vrchař David Komárek má nový stroj- rychlou placku Norma

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose