www.car.cz
 

O vítězství se v Brně podělili Komárek s Rybníčkem
     6.4.2012 15:35 - Jirka Navrkal


Úvodní dvojzávod  letošního,  v pořadí sedmého ročníku  Liqui Moly Berg Cup, nesoucí název VARS Brněnský Drak,  se za chladného počasí uskutečnil na 2340 m dlouhé části Masarykova okruhu v Brně. Mezi 66 jezdci startujícími na soudobých vozech nechyběli jezdci Liqui Moly Komvet Racing Teamu.

 

Z důvodu chladného a proměnlivého počasí bylo ochuzeno startovní pole o několik jezdců , kteří až tak nedůvěřovali počasí a na úvodní závodní neděli na Masarykův okruh nepřicestovali. To se bohužel týkalo i Liqui Moly Komvet Racing Teamu, který proti avizované plné sestavě nastoupil do závodních jízd pouze s pěticí jezdců Davidem Komárkem, Markem Rybníčkem a Jakubem Trnkou, Jiřím Špalkem a Martinem Zemanem.

 

Pravidlo o možnosti startu dvou jezdců na jednom voze umožnilo startovat Markovi Rybníčkovi na loňském vítězném voze celého seriálu Normě M20F Davida Komárka. Díky změně barev svého sportovního náčiní nováčka v týmu Jakuba Trnky, do týmové modrobílé barvy, mohli diváci vidět v každé jízdě hned třikrát průjezd modrobílé Normy M20F.  

 

Již od tréninkových jízd bylo jasné, že právě jezdci na Normách M20F budou bojovat o umístění nejvyšší.

 

Vítězství si v prvním závodě připsal na své konto David Komárek na třílitrovém sportovním voze Norma M20F. Ten porazil druhého v pořadí, Marka Rybníčka, který startoval také  s Komárkovou Normou o 3,840 sekundy. Třetí místo obsadil novic týmu LMKR, Jakub Trnka, který také sedlal vůz Norma, ale s obsahem do dvou litrů. Šesté místo patřilo Jiřímu Špalkovi, startujícímu na voze Mitsubishi Lancer WRC 05, sedmý skončil Martin Zeman s dalším Mitsubishi, tentokrát  EVO VI.

 

Ve druhém závodě Rybníček oplatil porážku z prvního závodu Komárkovi a po součtu časů obou jízd po porazil o „neskutečné“ 0,03 sekundy. Trnka tentokrát musel přenechat třetí místo Aleši Mlejnkovi (Formule Opel), za nímž zaostal o 0,41 sekundy a skončil celkově čtvrtý. Úspěšní byli opět Špalek se Zemanem, kteří si pořadí z prvního závodu zopakovali i ve druhém.

 

Liqui Moly Berg Cup 2012 pokračuje , za časti Liqui Moly Komvet Racing Teamu , závodem 21.4.-22.4.2012  14. Slováckým kopcem v Násedlovicích

 

 

TZ Ligui Moly Komvet Racing team.


 
 
Fotogalerie:   Liqui Moly Komvet Racing Team na VARS Brněnském Drakovi 2012

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose