www.car.cz
 

Kart Arena Racing Team - 0,76 sekundy od zlata na Ecce Homo
     11.6.2005 01:36 - tisková zpráva


Čtvrtý závod MČR v závodech automobilů do vrchu se uskutečnil na tradiční trati „Ecce Homo“ ve  Šternberku, přitom to byl současně další závod ME a závod započítávaný do seriálu o Česko-Slovenskou Trofej. Nejdelší „vrchařská“ závodní trať u nás s délkou 7800 m a převýšením 307 m navíc letos slavila své 100. výročí.

Sobotní tréninkové jízdy začaly za chladného a polojasného počasí, přestože předpověď hlásala dešťové přeháňky. Kart Arena Racing Team opět nasadil do skupiny Super Production (dále jen SP) dvojici osvědčených vozů Peugeot 306 a jezdci Kusý a Zahradníček završili počet startujících v této atraktivní skupině na 10 účastníků.

Oproti minulému závodu, kde patřili oba jezdci Kart Arena Racing Teamu již během tréninkových jízd k nejrychlejším závodníkům ve skupině SP, se na této nejtěžší a nejdelší české vrchařské trati podařilo pouze jezdci Zahradníčkovi umístit na třetí tréninkové pozici, kdežto jezdec Kusý se propadl až na pátou příčku a ztrácel na medailové pozice přes 4 sekundy. Po ukončení tréninkových jízd se přece jen rozpršelo a tak se nevědělo, zda půjde ráno o suchý či mokrý závod a na jaké podmínky připravit vozy.

Po deštivé noci se počasí v neděli ráno umoudřilo, a tak na start první závodní jízdy vítalo jezdce polojasné, ale chladné počasí. Ale trať byla suchá a tak se mohlo startovat na hladkých pneumatikách a jezdci měli stejné podmínky. Mechanici Kart Arena Racing Teamu ještě v sobotu provedli drobné úpravy na vozech, které měly jezdcům napomoci ke zrychlení v samotném závodě a opět zaútočit na medailové pozice. To se také podařilo a po zrychlení jezdec Zahradníček zaostal za zlatou příčkou vítězného Lukáše Vojáčka o pouhé 0,76 sekundy. Jezdec Kusý také zabojoval a dokázal zrychlit natolik, že se z pátého tréninkového místa vyšplhal až na bronzovou pozici. Nedělní druhé a třetí místo pro jezdce Kart Arena Racing Teamu stačilo současně na udržení prvních dvou pozic průběžného pořadí v MČR.


 
Kart Arena Racing Team
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose