www.car.cz
 

Janík oslavil 100 let EH ve Šternberku bednou
     15.6.2005 23:08 - tisková zpráva


O víkendu 4.-5. června se ve Šternberku sešla evropská špička v závodech automobilů do vrchu, aby se poprali o cenné body v rámci mnoha šampionátů, mimo jiné i Mistrovství Evropy.

Václav Janík, člen Czech National Teamu, se postavil na start, aby se pokusil získat co nejvíce bodů v hodnocení Mistrovství Evropy, Mistrovství České republiky a Česko-slovenské trofeje.

„Závodní víkend pro nás začal nešťastně, v prvním měřeném tréninku jsme píchli o nějaký šroub gumu,“ říká pilot.

„Ale druhá jízda tréninku nás velmi překvapila, třetí místo absolutně ve skupině je pro nás velkou výzvou do zítřejšího závodu. Bojíme se zase nějaké smůly, která nás doma provází téměř celou mou kariéru,“ dodává s obavami reprezentant ČR.

Celý nedělní závod se pro náš team vyvíjel velice dobře, na sobotu jsme obuli nové pneumatiky a vyrazili vstříc 7800 metrů dlouhé trati.

Obě dvě jízdy jsme dokončili opět na třetím místě za Jaromírem Malým a Danem Michlem na vozech kit car.

Získali jsme poháry a body za třetí místo v ME, třetí místo v MČR, první místo třídy A+3000 v ME, první místo A+2000 v MČR, třetí místo ve skupině A v Česko-Slovenské trofeji a první místo ve třídě A+3000 v Česko-Slovenské trofeje.

Věříme, že tomuto úspěchu pomohla i vaše podpora okolo trati, kterou jsme celý víkend cítili a byla pro nás svazující.

Příští víkend se přesouváme na tratě FIA Challange. Tentokrát se utkáme se soupeři na závodě v Makedonii.
 
Mira Frýdecký
Janík motorsport
 

 
 
Fotogalerie:   Ecce Homo 2005 od CHoliho

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose