www.car.cz
 

V sobotu na Ecce Homo vyhrál Milan Svoboda, domácí Sedláček absolutně třetí!
     11.9.2005 09:17 - tisková zpráva


Poslední víkend vrchařského šampionátu v roce 2005 provázela neopakovatelná atmosféra stoleté tratě Ecce Homo ve Šternberku, a i přes absenci některých jezdců s nejrychlejší technikou oplývalo startovní pole kvalitními piloty a některé skupiny již předem slibovaly zajímavý souboj.

 

Za slunného počasí bylo jasné, že souboj o absolutní prvenství svedou Milan Svoboda a Miroslav Fajkus. Od prvních tréninků oba dělily jen nepatrné rozdíly, ovšem vždy byl tím rychlejším Milan Svoboda a svým nejlepším časem stanovil také novou hodnotu traťového rekordu pro 4800 metrů dlouhou variantu Ecce Homo. Kdo by čekal, že se na třetí místo zařadí Miloš Zmeškal za volantem další formule 3, byl by jistě zklamán.

 

Fantastické časy totiž zajížděli nejrychlejší jezdci skupiny M, mezi kterými nakonec vyrovnaností velmi rychlých časů zvítězil domácí pilot Jiří Sedláček s vozem BMW M3. Za ním se pak seřadili Josef Komárek a jeho syn David se speciály Mitsubishi vlastní konstrukce.

 

Ve skupině A si se všemi soupeři poradil lídr průběžného pořadí mistrovství Evropy Jaromír Malý, ovšem velké zlepšení předvedl také Petr Líbal na BMW, který sice Malého nemohl ohrozit, ale v průběhu sezony udělal obrovský pokrok ve svém jezdeckém stylu a zaslouženě obsadil druhou pozici před Eduardem Paterou.

 

Skupina SP byla velmi dobře obsazena, když v pomyslném souboji opět soupeřili piloti týmů Kart Arena a Auto Kelly. Vzhledem k tomu, že Petr Vojáček se závodu účastnil pouze jako předjezdec, tak nejrychleji zajel jeho syn Lukáš a udělal velký krok k zisku titulu mistra ČR ve skupině SP. Druhý Tomáš Kusý pak získal více než vteřinový náskok na dalšího v pořadí - Jiřího Lose mladšího.

 

V kategorii historických vozů sváděli krásné souboje s časomírou Petr Vondrák a Edita Prášková, která si o minulém víkendu "odskočila" ze své formule Chevron do kokpitu pohárové octavie. Změna vozu zřejmě mladé závodnici příliš nevadila, protože zajížděla velmi rychlé časy, ovšem na Vondráka stále nepatrně ztrácela a druhé místo je stále výsledkem velmi dobré a dravé jízdy.

 

Bohužel, po zveřejnění výsledkové listiny závodu někteří jezdci opustili Šternberk, ovšem stále zůstává konkurence, která slibuje napínavý nedělní závod zajímavý jak pro diváky, tak pro jezdce samotné.

 

Kompletní výsledky závodu a tréninkových jízd jsou na adrese www.eccehomo.cz.

 

Ondřej Koubek

Tisková zpráva AMK Ecce Homo Šternberk

www.eccehomo.cz


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za GT v Brně - Robert Šenkýř - od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose