www.car.cz
 

Slovácký kopec u Následovic uzavřel vrchařskou sezónu
     4.10.2005 08:17 - tisková zpráva


POSLEDNÍ ZÁVOD SKONČIL     

Včera večer vyhlášením vítězů skončila vrchařská sezona pro jezdce FMS i FASu. Závody měly velmi dobré obsazení, co se týče počtu jezdců i kvality vozů. Špičkoví jezdci jako jsou Krámský, Svoboda, Zmeškal, Prášek, Jakeš, Patera, Liška, Konček, Král, Šnajdr, Kašpárek, Šípek, Čermák, Dohnálek, Štilec a další, byli zárukou velké podívané.

A to mají pořadatelé z ARC Kyjov do budoucna příslib startu dalších výborných jezdců z ČR či SR. Jinak velmi dramatické závody poškodila situace ze samého závěru dne, kdy v cílovém prostoru havaroval Otakar Krámský se svojí Osellou BMW.

Deset metrů před cílem mu skočili do dráhy dva volně pobíhající psi z okolních polí a vinic. Situace se odehrála tak rychle, že pořadatelé ani samotný jezdec nestačili na nečekanou situaci reagovat. O.Krámský stačil pouze vůz v rychlosti 170 km/h až 200 km/h korigovat do levé strany vozovky, kde o mez značně poškodil svůj sportovní prototyp. Naštěstí jezdec z této havárky vyvázl bez zranění. Samotné pořadatele tato situace velmi mrzí, udělali pro bezpečnost jezdců v současné době maximum a nakonec taková náhoda poškodí celý víkend a velkou dřinu několika automobilových nadšenců.

Přesto stačil Krámský závod vyhrát a zároveň pokořit traťový rekord Miloše Zmeškala. Neděle již probíhala samozřejmě bez účasti Otakara Krámského a i Milana Svobody, který ale svůj odjezd měl s pořadateli předem ujednán. Takže k vítězství měl otevřenou cestu dnešní oslavenec M.Zmeškal, tentokrát s Raltem F3, ale zle na něj dotíral v pátek teprve 16-ti letý Mirek Jakeš. Poprvé absolvoval vrchařský závod s velmi silným vozem Subaru Impreza Edy Patery a předvedl svůj nesmírný talent.

Na důkaz toho pokořil i majitele tohoto vozu, velmi zkušeného Pateru, který skončil hned za ním. Závody doprovázelo chladnější počasí, hlavně v neděli. Návštěva na tomto závodě byla mnohem nižší než při jarním závodě, na vině je sběr hroznů v okolních vinicích celého Slovácka. Jinak závody probíhaly bez větších problémů, i několik havárek skončilo dobře.Dík patří všem organizátorům, sponzorům, jezdcům a jejich doprovodu za velmi zdařilé závody, kdy jejich úroveň se stále zvyšuje.

Speciální dík patří Obecnímu úřadu v Násedlovicích, Městskému úřadu v Kyjově a Správě silnic jihomoravského kraje, kdy i s jejich podporou bylo umožněno navázat na velkou tradici závodů na Slovácku. Definitivní tečku za sezonou FMS bude listopadové slavnostní vyhlášení vítězů celého šampionátu v Kulturním domě obce Násedlovice.

Termín bude předem upřesněn na serverech www.fms.cz a www.slovackykopec.cz.

-fir-


 
 
Fotogalerie:   Slovácký kopec 2005 od Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose