www.car.cz
 

Blondýna zlikvidovala formuli 3000. Neuvěřitelná kuriozita, FOTO
     Pavel Jelínek


Prakticky  po nedělním závodě automobilů do vrchu nazvaném Brněnský drak došlo k naprosto nečekané nehodě. Která se navíc nestala  na závodní trati, ale  na  běžné komunikaci okruhu při přejezdu jednoho z nejrychlejších závodních  vozů u nás do uzavřeného parkoviště. Blondýna, která patřila k  týmu Tomáše Vavřince,  s Felicií narazila do monopostu formule 3000, který mimochodem několik  sekund před tím dokončil  svoji   vítěznou jízdu v závodě.  A který  byl mimochodem  nejspíš  i zcela nejdražsím závodním  vozem na tomto závodě.

O tom, že postarší blondýna nejspíš nejela  úplně  pomalu, svědčí brzdné   čáry, které navíc nevedly  u pravé  strany  vozovky, ale   spíše  prostředkem. Dotyčná totiž  údajně objížděla nějaké chodce a pak se proti ní  objevil nízký  stroj a střetu již nedokázala zabránit. Nicméně přesto policisté u kterých  přešlapoval i právník Vavřinec a majitel  vozu  Slovák  Krajčí, několik hodin  chodili okolo vozu a  nemohli   nic vymyslet - kdo  nehodu vlastně způsobil. Navíc jim vrtalo hlavou, zda se  nehoda stala na běžné komunikaci nebo v uzavřeném  eareálu, jakým areál Masarykova okruhu jistě je. Takže verdikt se asi zatím nikdo nedozvěděl.

Jasné je, že Dušan Neveřil, potažmo Krajčí,  má  značně zničenou   formuli a  oprava se pořádně prodraží. První  odhady  hovořily o milionu korun. Jak  to  těsně po nehodě   vypadalo, se můžete podívat na  snímcích Jirky Navrkala. Mimochodem, Nárazník Felicie skončil jen několik  centimetrů  od  hlavy pilota, ale zraněn nebyl nikdo.

Nehoda samozřejmě nepotěšila  ani pořadatele závodu  Jiřího Mičánka. I když do té  doby přes náročné podmínky při závodu  vše klapalo bez problémů a ostatní závody  mohou tak klidný  a svižný průběh  Draka   jen závidět.

Další  akcí na okruhu bude Jarní cena  Brna zhruba  za měsíc. Již začátkem dubna zde ovšem budou  testovat  speciály DTM.

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose