www.car.cz
 

Brněnský drak odstartoval sezónu vrchařů. Kraloval Milan Svoboda !!!
     3.4.2006 10:21 - Pavel Jelínek


V neděli se konaly první  dva letošní závody Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu, tradičně nazvané Brněnský drak.  Jelo se v protisměru Masarykova okruhu, z kterého  během několika  dnů slezly haldy sněhu, které ještě necelý týden před termínem konání ohrožovaly  uskutečnění závodu, navíc závod provázelo krásné jarní počasí. I  účast byla  solidní, když přijelo  více než  pět desítek jezdců.

K dosavadní dvojici prototypů skupiny CN od letoška přibyl další, pilotovaný Mirkem Fajkusem, který se   kupodivu s vozem velmi  rychle  sžil, i když  své   soupeře nepřekonal, jak by si asi přál.

Nicméně všichni se dočkali dosti velkého překvapení, když poprvé v historii se placky dočkaly celkem jednoznačné porážky. V obou  závodech se totiž  mohl nejvíce radoval pelhřimovský Milan Svoboda s vylepšeným  vozem Dallara 302 ( E2). Vyhrál pět ze šesti ostrých jízd.

Za ním v absolutním pořadí se v obou závodech srovnali Ing. Otakar Krámský (Osella K-06 BMW), Miloš Beneš (Lucchini P3-6M) a Miroslav Fajkus (Lucchini P3-95M).

Ve skupině M se očekával soboj o zlato především v rámci otce a syna Komárkových, tradičně se supersilnými vozy Mitsubishi Lancer EVO 550. V obou závodech nakonec zvítězil starší z Komárků Josef, když mladšího Davida vyřadil technický problém a následný výlet  do  kačírku. Sílu mnoha  koníků z motoru a následné brždění do první  zatáčka totiž ve třetí jízdě nevydržely matice na kolech a Davidovi  ulétlo  kolo. Ještě že na okruhu jsou  dostatčně  široké  únikové zóny.

Druhé místo tak v obou závodech vybojoval zároveň nejrychlejší dvoulitr skupiny M Škoda Fabia ( rovněž nádherný kousek - z dílny Josefa Michla) Milana Kašpárka.

Boje ve skupině SP byly skončily v obou závodech zlatem pro  Brňana Milana Zahradníčka s Peugeotem 306,  zatímco držitel Zlatého volantu ( za podivných okolností ...) Vojáček raději na startu chyběl s tím, že pojede jen ME ..... Zahradníček dokázal vyhrát i druhý závod, přestože v první z jízd mu poněkud nevyšel průjezd poslední zatáčkou před cílem, kde se na vnitřku dostal  až na  trávu a dostal menší smyk. A aby radost v rodině  byla první dubnovou neděli ještě větší, mohl   po závodu  spěchat na oslavy   evropského zlata basketbalistek  Brna, které Zahradníčkova  firma mimo jiné  sponzoruje .

Skupina A kraloval tradičně loňský mistr ČR Jaromír Malý s Fordem Escort Maxi Kit, který hravě ujížděl svým pronásledovatelům s vozy BMW M3. Historiky dvakrát absolutně vyhrál Petr Rokyta se spiderem MTX 2-03.

Další  závod by se měl jet zhruba za měsíc v Náměšti, nicméně jeho  konání je dosti vážně ohroženo.


 
 
Fotogalerie:   Brněnský drak 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose