www.car.cz
 

Medailová pozice utekla Michalu Fillovi v Grobniku jen těsně.
     21.6.2006 09:04 - tisková zpráva


Rijeka (Chorvatsko) – Druhý závod mistrovství Evropy hostil o víkendu 16. – 18. června chorvatský okruh Grobnik. Týmu Šrámek racing promotion se tam skvěle dařilo, medailová pozice utekla Michalu Fillovi jen těsně.

 

 

     Závodní víkend však nezačal příliš optimisticky, tým čekaly potíže a zdržení na hranicích. Tým proto dorazil do Rijeky později a Michalovi utekly čtvrteční volné tréninky. V pátek už ale zajel ve volných dobrý čas. Bohužel v prvním měřeném tréninku praskl píst hned v prvním kole a na řadu přišlo hodně práce mechaniků. Ti zvládli do soboty stroj opravit a změnit celé nastavení. Michal Filla i díky tomu zajel v první kvalifikaci svůj nejlepší čas na chorvatské trati a skončil na jedenáctém místě.

 

     Druhá kvalifikace přinesla ještě výraznější zlepšení, Michal zvládl ještě zrychlit o jednu vteřinu a posunul se na osmé startovní místo. Startovní pole bylo mimořádně vyrovnané, o čemž svědčí fakt, že na čtvrtého jezdce ztrácel Michal pouhých 0,15 vteřiny. 

 

 

     Nedělní start do závodu provázelo teplé slunečné počasí a Michalovi se start povedl tak, že po něm uhájil svou pozici a záhy se dostal do boje o třetí místo. Zhruba v polovině byl ale závod přerušen kvůli těžké nehodě Dána Aggerholma. Po novém startu se jezdec Šrámek racing promotion brzy opět probojoval do skupinky bojující o třetí místo.

 

Do poslední zatáčky před cílovou rovinkou vjel jak pátý, riskantním manévrem však dokázal předjet hned dva soupeře a do cíle dojel jako třetí. Radost však týmu mírně pokazila skutečnost, že v konečných výsledcích se sčítaly časy z obou částí závodu, což Michala Fillu odsunulo „až“ na čtvrtou pozici.

 

     Michal však převedl skvělý výkon a první pódium týmu na sebe snad nenechá dlouho čekat.

 

     Další závod mistrovství Evropy se koná v sobotu  24.6. v holandském Assenu, kde se dá očekávat velká divácká kulisa, neboť se jede při mistrovství světa MotoGP.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   AUDI, vítěz Le Mans 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose