www.car.cz
 

Premiéra KW Berg Cupu 2006 v Divákách na jihu Moravy se vydařila.
     3.10.2006 09:24 - tisková zpráva


KW BERG CUP - DIVÁKY

Předposlední část mezinárodního seriálu v závodech automobilů do vrchu KW Berg Cup 2006 se uskutečnila tento víkend v obci Diváky při I.Divácké 13 Hors 2006. Na trati dlouhé 2200 m soupeřilo o důležité body 96 jezdců z České a Slovenské republiky.

Na této velmi těžké, rychlé a místy nebezpečné trati to nebylo pro ně vůbec jednoduché. O tom svědčí mnoho havárií, některé z nich hodně nepříjemné. Nejdříve vše načal salty J.Dohnálek (Citroen Saxo) a J.Molnárová (Škoda Favorit Pick Up). Nejhůře dopadl po nárazu do stromu M.Boháč (Renault Clio), pak pokračoval R.Pilař (Ford Escort), R.Firtl (Citroen AX). Neděle už byla podstatně klidnější, jenom pro S.Firtla (Škoda 130 LR), M.Plevu (Škoda 100) a D.Opatřila (VW Golf VR6)dopadla špatně.

Další salta, nárazy do mezí atd. Byl to opravdu krušný víkend. Při těchto
haváriích se odehrávala velká bitva o absolutní vítězství. V sobotu odolal
tlaku formulových vozů výborně jezdící Jaroslav Čermák (Škoda Octavia),
který porazil druhého Miloše Zmeškala (Dallara F3) a třetího Radka Krakoviče (Reynard F3).

Neděle se již obrátila a vyhrál M.Zmeškal před R.Krakovičem a J.Čermákem. Závody probíhaly za výborné atmosféry v centru obce, kterým přihlíželo téměř 1000 vděčných fanoušků, kteří mohli závody do vrchu sledovat zde poprvé.

Velký dík za velmi vstřícnou spolupráci patří Obecnímu úřadu v čele se starostou panem Veverkou, kteří již dnes navrhují další úpravy tratě a depa pro příští sezónu, tak aby jezdci a fanoušci byli v Divákách spokojeni a na tyto velmi atraktivní závody se sem rádi vraceli.

Posledním setkáním jezdců KW Berg Cupu bude již tento víkend velké finále a Jankově Vŕšku u Bánovců nad Bebravou. Zde se rozhodne o absolutním vítězi celého seriálu, tak o vítězích jednotlivých tříd či trofejí.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   OffROADSPORT CZ team - test na Dakar 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose