www.car.cz
 

Pezinská Baba přivítá o víkendu vrchařský KW Berg Trophy
     9.8.2007 06:23 - tisková zpráva


Pezinská Baba nabídne zbrusu nový asfaltový koberec

PEZINOK – Milovníci automobilových závodů do vrchu počtvrté v letošní sezoně zamíří na Slovensko, poprvé ale do Bratislavského kraje. Mohou být přesto klidní, protože jubilejní desátý závod sezony s názvem Pezinská Baba připravují společně město Pezinok, občanské sdružení Slovak racing, a také parta sympatických pořadatelů okolo Mariana Patroviče, která ukázala své kvality už v květnu při soutěži v Partizánskem.

Máme plno, a dokonce víc než umožňuje průjezdnost tratě. Rádi bychom ale uspokojili všechny závodníky, včetně jezdců z Rakouska,“ hlásil šéf organizačního výboru Marian Patrovič. Závod KWBT na Pezinskej Babe má svoji premiéru, ale jeho trať už patří k vrchařským legendám, protože před dvěma týdny se v rámci mistrovství Evropy  po ní prohánělo 173 špičkových závodníků. 

Trať splňuje nejpřísnější bezpečnostní kritéria a chlubí se zbrusu novým asfaltovým povrchem. A co že to má být za Babu v názvu víkendového podniku? Není třeba se obávat, nebo si dělat falešné iluze – jde pouze o jadrný název horského přechodu mezi Pezinkem a Pernekem.

Jestliže se po posledním závodu vedla čilá debata o kvalitě technických přejímek vozidel v letošním soutěžním ročníku, tak tentokrát by si vyznavači nelegálních úprav měli dát velký pozor. „Máme v plánu víc než důkladnou kontrolu automobilů, jelikož v depu na Pezinskej Babe jsou k tomu výborné podmínky,“ upozorňuje Patrovič a doplňuje příjemnější informaci o záludnosti tratě. „Hodně složitá až nebezpečná je zatáčka číslo 9, kde se dobržďuje z plné rychlosti do levého vracáku, a přitom je to první ostrá zatáčka od startu.“

Znalosti prostředí by podle členů pořadatelského sboru mohl k zisku dobrého umístění využít Peter Spál s velmi rychlou Hondou Civic, charakter 5 100 metrů dlouhé trati by mohl vyhovovat i solčanské dvojici Melichárků na vozech BMW M3, či Norovi Kováčikovi.

Účastníci závodu mohou do místa konání přijíždět směrem od Brna po dálnici D2 a odbočit na Pernek a Lozorno. Závodníky a diváky  ze Slovenska nejlépe přivede rovněž dálnice D1 s odbočkou na Senec a Pezinok. Depo bude otevřené od pátečního poledne, o ubytovací kapacity není v okolí Pezinku nouze, neboť oblast je vyhledávanou turistickou lokalitou.

A přátelský vzkaz na konec: na Babu vezměte i nějakou babu, protože organizátoři chystají disco osvěžení přímo v padocku! 


StFi


 
 
Fotogalerie:   Historic Vltava rallye 2007 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose