www.car.cz
 

Mistr Evropy Šenkýř dojel doma na Ecce Homo stříbrný
     tisková zpráva


Druhé místo Matador Hectorra Teamu na tradičním Ecce homo
 
ECCE HOMO ŠTERNBERK: 5. – 6.6. 2004
 
 
Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu pokračovalo na známé trati Ecce homo ve Šternberku. Po rakouském Rechbergu, španělském Al Fitu a portugalské Serra da Estrela to byl čtvrtý podnik seriálu Mistrovství Evropy, jediný na území ČR.
Robert Šenkýř skončil ve skupině „A“ cestovních vozů po technických problémech jeho BMW na druhém místě, nejrychlejším jezdcem skupiny „A“ tak byl  Jaromír Malý na Fordu, třetí skončil Vladimír Liška na BMW M3.
 
„Do Šternberka jsme přijeli s několika zásadními technickými změnami na našem BMW M3. Nová elektronika, sekvenční převodovka, výfuk a další drobnosti slibovaly výrazné zrychlení, nesplnily však naše očekávání a způsobily technické problémy, které nás provázely celým víkendem.
 
Sobotní deštivý trénink jsem sice vyhrál, ale v obou jízdách se projevily potíže s elektronikou a řazením a  i když jsme v průběhu sobotních tréninků a nedělního závodu postupně technické potíže odstraňovali, stoprocentní výkon jsem nebyl schopen podat ani v jedné jízdě. V obou nedělních závodních jízdách jsem s výpadky zapalování a nepřesným řazením rychlostních stupňů jel přibližně o 3 sekundy pomaleji než při mém vítězství v roce 2002, a takové časy na Malého nestačily. Jarda podal velmi dobrý výkon, dokonale využil mých potíží a zaslouženě zvítězil,“doplnil k závodu Robert Šenkýř.
 
Malý porazil Šenkýře v první jízdě o 2,5 sekundy, v druhou jízdu vyhrál Robert o 0,7 sekundy, celkový rozdíl obou jezdců byl tedy v cíli 1,8 sekundy. Třetí Liška ztratil na druhého Šenkýře dalších 10 sekund. Vítězem skupiny „N“ se stal český  jezdec Oskar Beneš na Fordu před Jureňou ze Slovenska na Mitsubishi a rakouským reprezentantem Struckmannem na Hondě. Ve skupině „SP“ zvítězil  brněnský jezdec Michl před Francouzem Charvinem (oba Peugeot) a Vojáčkem na Fordu. Ve skupině „CN“ zvítězil Regosa před de Biasim a Bormolinim (všichni Itálie/Osella PA 20/S).
 
Robert Šenkýř k závodu dále dodal: „Je to pro mě velké zklamání, před domácím publikem jsem chtěl ukázat maximální výkon a vylepšit svoje dosavadní  zajeté časy na trati Ecce homo. Proto jsme naše BMW před závodem vyzbrojili všemi novinkami. Tyto všechny změny však před nasazením do závodu pravděpodobně vyžadovaly rozsáhlejší testování a to jsme z důvodu náročnosti našeho závodního programu nebyli schopni před Ecce homo zvládnout.
 
Druhé místo se však počítá také a my se nyní pokusíme naplno bodovat ve zbývajících závodech první půle seriálu Mistrovství Evropy v německém Trieru a italském Rieti.“
Bližší informace o závodě ve Šternberku , včetně výsledků a komentářů k celému závodního víkendu naleznete na adresách: www.vrchy.com a www.eccehomo.cz . Reportáž ze závodu Ecce homo můžete vidět v úterý 8.6.2004 v 19.15 hod. v pořadu Svět motorů na ČT 2.
 
Další závod Mistrovství Evropy se koná hned o následujícím víkendu 12.-13.6.2004 na trati v německém Trieru. Hned o týden později, 19.- 20.6.2004  budeme startovat s vozem skupiny M a našim testovacím jezdcem Markem Friedem na závodech Mistrovství ČR v Brně - Kohoutovicích.
 
 Tisková zpráva Matador Hectorra Teamu

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose