www.car.cz
 

Václav Janík v Trentu s evropskými body za páté místo ve skupině A.
     30.6.2008 08:48 - tisková zpráva


Team Nutrend racing má za sebou již polovinu evropského šampionátu závodů automobilů do vrchu. Závod, který o víkendu proběhl v italském městečku Trento, patří právem k neobtížnějším podnikům evropského mistrovství. Velké nároky klade jak na techniku, tak především na jezdce samotné. Tradicí závodu je také velmi kvalitní jezdecké obsazení a velká konkurence.

Václav Janík, dorazil do Trenta již ve středu večer. Trať, která měří 17.300 metrů a má převýšení téměř 1350 metrů, pak poctivě trénoval v osobním autě a snažil se zapamatovat její co možná největší část. V této situaci mu byl výraznou měrou nápomocen „osvěžovač paměti“ Taurin.

V první sobotní tréninkové jízdě dojel Vašek Janík na celkovém šestém místě ve skupině A, ve třídě A+3000 pak obsadil čtvrté místo. V průběhu druhého tréninku došlo na Vaškově voze k poškození sloupku řízení, díky kterému musel jízdu přerušit a druhý trénink nedokončil. Tato závada naštěstí nebyla vážná a již během večera byl vůz připraven k nedělnímu závodu.

Díky rekordní délce trati, je nedělní závod již tradičně pořádán jen jako jedna závodní jízda. Z tohoto důvodu může sebemenší zaváhání výrazně ovlivnit celkové pořadí závodu. Bohužel, výpadek jedné sobotní tréninkové jízdy se podepsal na samotném umístění v závodu a Vašek Janík si ze severoitalského Trenta odváží body za páté místo ve skupině A.

V průběhu týdne se Nutrend racing přesouvá do dějiště dalšího podniku Mistrovství Evropy, který proběhne rovněž na Apeninském poloostrově. Jedná se o patnáct kilometrů dlouhý závod s názvem „Coppa Carotti".

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Podivná Farinka 2008, foto Jar. Mareček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose