www.car.cz
 

Dan Michl s vozem vlastní konstrukce Michl průběžně v čele Poháru FIA
     11.9.2008 16:35 - tisková zpráva


an Michl průběžně v čele Poháru FIA


Poslední srpnový víkend tým MICHL MOTORSPORT představil na vrchařském závodě českého mistrovství republiky v Lanškrouně svůj nejnovější počin – do automobilu vlastní produkce Opel Michl posadil i novou pohonnou jednotku, osmiválcový podélně uložený motor o objemu 2800 ccm. V prvním závodě s novým motorem dojel Dan Michl celkově na druhém místě ve skupině E1.

O týden později se tým vydal na další závod evropského Poháru FIA v závodech automobilů do vrchu, který se jel v italské Pedaveně. Na více než desetikilometrové trati v nedělním deštivém závodě dokázal Dan Michl dojet do cíle na čtvrtém místě ve skupině E1 a získat tak cenné body do seriálu, v němž se díky drobnému náskoku nyní přesunul na první místo před Georga Plasu s BMW 320 V8 Judd. Na třetím místě je další český jezdec Milan Kašpárek s Audi TT DTM.

Po závodě při svozu z cíle do prostoru startu však do Dana Michla vrazil místní jezdec, který se pohyboval v zakázaném prostoru a značně poškodil jeho závodní vůz, takže před posledními závody jak Evropského Poháru, tak mistrovství republiky má tým neplánovaně více práce.

 

JanaM



 
 
Fotogalerie:   ME Rallycross Sosnová 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose