www.car.cz
 

ME Vrchařů v Rieti – Vítězství pro domácího Faggioliho s Osellou
     Vladimír Rožánek


3. – 4. Července hostilo seriál závodů ME vrchařů italské Rieti. Sešla se zde obrovská konkurence nejen ve třídě CN, ale i ve třídě A a N. Na startu závodu se sešlo 155 vozů a nechyběly ani vozy GT. Pole závodníků bylo především italské provenience, viděli jsme i čtyři závodníky z Čech.
Opět zabodoval Robert Šenkýř se svým BMW M3, ve třídě A si dojel tentokrát pro druhé místo, když ho dokázal jen těsně porazit Ital Bacciato s Mitsubishi Lancer.
Vladimír Liška si se svým BMW M3 počínal také skvěle a skončil na třetím místě ve skupině A, kde se sešlo 25 vozů.
Dan Michl, kterého jsme si letos už zvykli vídat s Peugeotem 306 ve skupině SP, si dojel pro další druhé místo, ovšem závodu se zúčastnili jen 3 závodníci. Chyběla hlavně stáj CarDo racing s Petrem Vojáčkem a jeho Opelem Astrou OPC.
Zástupce jsme měli i v silné třídě CN – prototypů. Otakar Krámský s jeho Osellou BMW K-04 si v konkurenci 26 vozů počínal také dobře a obsadil pěkné páté místo a mezi 3 litrovými prototypy dojel třetí. Mezi Krámského konkurencí nechyběla taková jména jako Bedini, Irlando, nebo De Biasi. Italští jezdci v převážné míře využívají potenciálu vozů Osella s motory BMW, Alfa Romeo, Honda, ale k vidění byl i motor Renault 1600. Mezi GT vozy vyhrál Ital Gramenzi s Chryslerem Viper. Ve skupině E byl nejlepší R. Di Giuseppe s Alfou Romeo 155 GTA.
 
P. Bedini - Rechberg 04 @ foto R. Krejčí
 
Výsledky Rieti Itálie:
 
Skupina CN
Faggioli Simone - I  Osella PA21S Honda      
Cinelli Franco - I  Osella PA20S BMW
De Biasi Andrea - I  Osella PA20S BMW        
Magliona Omar - I  Osella PA21S Honda      
Kramsky Otakar - CZ Osella PA20S BMW        
 
Skupina A
Bicciato Rudy - I  Mitsubishi Lancer Evo
Senkyr Robert - CZ BMW M3
Liska Vladimir - CZ BMW M3
 
Skupina N
Ingrassia Renzo - I  BMW M3 3.2
Vardanega Lino - I  BMW M3 3.2
Florian Roland - I  BMW M3 3.2 
 
Skupina SP
Giobbi Claudio - I  BMW 320I E46            
Michl Dan - CZ Peugeot 306 16S
Charvin Jean Marc - F  Peugeot 306 16S
 
Další závod se jede opět v Itálii na trati ve Valle Camonice již o tomto víkendu. V původním kalendáři FIA byly termíny prohozené, ale italští pořadatelé se nakonec domluvili na této podobě kalendáře.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose