www.car.cz
 

Václav Janík na vrchařském ME ve slovinské Illirské Bistrici osmý
     3.9.2010 14:43 - tisková zpráva


Předposledním závodem - Petrol Ferrari, konajícím se ve slovinské Illirské Bistrici, pokračovalo o tomto víkendu evropské mistrovství závodů automobilů do vrchu. Jednalo se o první závod po tragické nehodě francouzského jezdce Lionela Régala, který zahynul při švýcarském podniku v Saint Ursanne. Na evropskou špičku zde čekala velmi rychlá, bezmála pět kilometrů dlouhá trať a Václav Janík, který team Nutrend racing zastupuje, zde bojoval o další mistrovské body s vozem Lola B02/50.

První sobotní tréninková jízda probíhala v dešti a Václav Janík, kterému déšť vyhovuje, dojel na celkovém pátém místě absolutního pořadí. Do druhého tréninku již trať částečně oschla a jezdci startovali na velmi kluzkém, pro Slovinsko typickém, asfaltu. Václav Janík zajel celkový osmý nejrychlejší čas.

Nedělní závod již probíhal za krásného počasí. První jízdu zajel Janík v opatrnějším tempu a dosáhl se svým vozem na celkové osmé místo Druhou závodní jízdu již jezdec zajel v odvážnějším tempu a posunul se na absolutní pátou příčku absolutního pořadí.

V součtu obou závodních jízd pak Janík s časem 4:23:71 dosáhl na osmou příčku absolutní klasifikace jen těsně za sedmým Milanem Svobodou.

Již o tomto víkendu, tj. 04.-05.září, se Nutrend racing team zúčastní tentokráte domácího šampionátu v závodech automobilů do vrchu, který proběhne v Lanškrouně. Zastoupení zde bude hned dvojnásobné, a to Václavem Janíkem s vozem Lola B02/50 ve skupině formulových vozů a Karelem Hubáčkem s vozem BMW M3 E92 GTR ve skupině E1.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Srpnový okruhový Most, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose