www.car.cz
 

Zlatá tečka Václava Janíka za ME 2010 v chorvatském Buzetu !!
     21.9.2010 22:50 - tisková zpráva


chorvatské městečko Buzet se o tomto víkendu stalo dějištěm posledního podniku šampionátu Mistrovství Evropy závodů automobilů do vrchu. Za team Nutrend racing zde nastoupil Václav Janík již tradičně s vozem Lola B02/50 a ve své premiérové sezoně s F3000, zde dosáhl fantastického výsledku.

Team do místa závodu dorazil v pátek ráno za velmi deštivého počasí. Díky silnému přívalovému dešti, který pokračoval i v sobotu, byly organizátory zrušeny obě sobotní tréninkové jízdy. Pro Václava Janíka, který se snaží nasbírat s vozem co nejvíce zkušeností, se tak jednalo o velký hendikep.

V neděli, kdy se počasí umoudřilo, proběhla jedna tréninková jízda, která předcházela dvěma jízdám závodním. Janík tuto jedinou tréninkovou jízdu pojal spíše jako seznámení se s tratí a neriskoval. Po menší pauze startovala první závodní jízda, která se jela již na osychající trati a Václav Janík dojel na vynikajícím třetím místě. Do začátku druhé závodní jízdy trať oschla úplně a cílem teamu bylo především udržet třetí příčku. Jezdec se ale v této druhé jízdě nedokázal vyvarovat několika chyb a po průjezdu cílem na třetí místo nepomýšlel. Velké překvapení přišlo, když mu pak jezdecký kolega, Otakar Krámský, přišel gratulovat k prvnímu místu absolutní klasifikace!

Díky tomuto výsledku obsadil team Nutrend racing v celkovém bodování Mistrovství Evropy konečné šesté místo a Václav Janík se, po Otakaru Krámském, stal druhým nejlepším Čechem, z celkových pěti, kteří se pravidelně evropského šampionátu účastní.

Team Nutrend racing se také stal prvním českým teamem v historii automobilových závodů do vrchu, který dokázal s vozem F3000 vyhrát závod Mistrovství Evropy.

Teamu Nutrend racing se tak v Chorvatsku podařila skvělá tečka za letošním šampionátem Mistrovství Evropy, kde za svými zády nechal velká jména tohoto sportu.Velké poděkování patří mechanikům teamu a především jezdeckému kolegovi, Milanu Svobodovi, který teamu k tomuto skvělému výsledku velkou mírou pomohl.






Janík Motorsport
www.janik-motorsport.com

PR

Konečné pořadí ME (bez záruky):

Kategorie I

1. Wanek Roland (D/Mitsubishi) 137,5 - Mistr Evropy
2. Kreim Achim (D/Mistubishi) 127 - Trofej FIA
3. Schweiger Christian (A/Mitsubishi) 93
4. Prek Aleš (SLO/Honda Civic/Mitsubishi) 90
5. Los Jiří (CZ/Subaru Impreza) 87,5
6. Malý Jaromír (CZ/Subaru Impreza) 63,5
7. Alcazar José Fernandes (E/Mitsubishi) 62,5
8. Vojáček Lukáš (CZ/Alfa Romeo/Mitsubishi) 61
9. Vojáček Petr (CZ/Mitsubishi) 54,5
10. Bicciato Rudi (I/Mitsubishi) 40

Kategorie II

1. Faggioli Simone (I/Osella FA30) 160
2. Bormolini Fausto (I/Reynard) 110
3. Krámský Otakar (CZ/Reynard) 84
4. Krajči Jaroslav (CZ/Lola) 63
5. Zerla Adriano (I/Osella PA21) 60,8
6. Janík Václav (CZ/Lola) 52
7. Napione Renzo (I/Reynard) 52
8. Vítek Petr (CZ/Osella PA20S) 50,5
9. Svoboda Milan (CZ/Lola) 43

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchařský Laudon 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose