www.car.cz
 

Nejlepší automobiloví závodníci světa, včetně našeho Kotka, oceněni v Monte Carlu
     28.12.2008 21:06 - tisková zpráva


Tom Kotek mezi hvězdami motoristického sportu v Monte Carlu

Nejlepší automobiloví závodníci světa byli oceněni v Monte Carlu

Čeští reprezentanti Kotek, Toman a Vršecký byli u toho a zařadili se tak mezi světovou automobilovou elitu. Slavnostní galavečer mezinárodní automobilové federace (FIA) učinil tečku za automobilovou sezónou 2008. V honosných prostorách Sporting Clubu v centru Monte Carla převzali nejlepší automobiloví závodníci světa svá zasloužená ocenění. Pro Českou republiku je skvělou zprávou to, že z rukou monackého prince Alberta a prezidenta FIA Maxe Mosleye převzali svá ocenění i tři naši reprezentanti Tomáš Kotek – mistr Evropy v rallycrossu, David Vršecký – mistr Evropy v závodech trucků a Libor Toman – vicemistr světa v motokárách. Za veleúspěšný rallycrossový český národní tým, kterému se podařilo obhájit vítězství v Poháru národů převzal ocenění Roman Ječmínek.

Pro české motoristické fanoušky je určitě velmi potěšitelné, že se tři naši mladí a talentovaní jezdci zařadili mezi světovou elitu a svá ocenění mohli převzít spolu s takovými hvězdami jako je pětinásobný mistr světa v rally Sebastien Loeb, mistr světa ve formuli 1 Lewis Hamilton či mistr světa v závodech cestovních vozů Yvan Müller.

Po návratu z Monte Carla jsme se zeptali Toma Kotka na jeho nejčerstvější pocity.
„Byl to obrovský zážitek. Něco podobného znám jen z televizních přenosů vyhlašování filmových Oscarů. Po vystoupení z taxíku nás před vchodem do Sporting Clubu čekal červený koberec vedoucí až do sálu. Tam se nás ujal osobní uvaděč a dovedl nás ke stolu. Dostali jsme dokonce i „standardní propozice“ celého večera. Akce začínala kolem půl osmé, čekalo se až se všichni hosté sejdou a následovala večeře asi o pěti chodech.

Poté se přešlo k samotnému vyhlášení, které trvalo téměř čtyři hodiny. Organizace byla perfektní, možná až „moc“. Například při nástupu na vyhlášení měl každý jezdec na jevišti přesně určenou značku, kam si má stoupnout. Atmosféra byla velmi slavnostní. Dokonce i takové motoristické hvězdy jako je Lewis Hamilton neskrývaly svou radost z účasti na tomto galavečeru. Pro mě to je zážitek, na který se nezapomíná.

Cesta do Monte Carla byla dlouhá a náročná. Bylo to čtrnáct let tvrdé práce a odříkání. Většina fanoušků ani neví, že nám závodníkům na „normální život“ moc času nezbývá. Je to věčný kolotoč – dílna, závody, dílna, závody atd. V době, kdy jsem dostal pozvánku do Monte Carla jsem měl na stejný termín zaplacenou dovolenou. Závody opět zvítězily nad odpočinkem. Musím ale říci, že to všechno stálo za to. Kdybych mohl vrátit čas, šel bych do toho znovu. Za to co mi závody daly a i přesto, co mi závody vzaly.“

PR



 
 
Fotogalerie:   Buggyra na vyhlašování v Monte Carlu 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose