www.car.cz
 

AMK Domažlice pořádá další závod bavorského seriálu Stock Car
     27.7.2010 11:43 - Pavel Jelínek


Poslední červnovou neděli se v Domažlicích v rallyecrossovém areálu uskutečnily závody tzv. Stock car. Vzhledem k povoleným či spíše téměř povinným kolizím mezi soutěžními vozy je o zábavu, adrenalin a pěknou podívanou bezesporu postaráno.

Solidní organizace zajistila plynulé pokračování závodů, nepojízdná vozidla svižně odtáhly připravené traktory a pokud bylo třeba, nastoupil do práce vysokozdvižný vozík Desta. Důležité bylo, že lidé se velice dobře bavili, z některých karoserií bylo poznat značku auta, ale v některých případech to prostě nešlo.

Závody byly přerušeny v okamžiku, kdy některé auto skončilo na střeše nebo zůstalo stát ne nebezpečném místě, krátce nato byl závod znovu odstartován. Strkanice a ťukance nemělo smysl počítat, běžným jevem byly nárazy včetně otočky do protisměru a případných dalších kolizí. Nutné je však poznamenat, že tyto závody byly bezpečné, ovál je krátký a tak ani nadupané čtyřkolky neměly šanci dosáhnout vysokých rychlostí. Zajímavostí byl velký počet závodnic!

V sobotu a v neděli (31. 7. 2010 - 1. 8. 2010) pořádá Motorsportklub AMK Domažlice další závod bavorského seriálu Stock Car, které jsou u našich sousedů velmi populární závody. Je očekávána velká účast závodních vozů různých kategorii – od juniorské divize do 1300ccm až po velmi upravené vozy s pohonem obou náprav a výkonem přes 300PS. O zajímavou a atraktivní podívanou nebude nouze!

Další informace o tomto seriálu je možno získat na www.bscv.de .
Foto s řadou dramatických situací najdete zde.


MBe

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   CRASH Kamil PRAGER tř.StockSport 1000 MČR+AA Most 2010 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose