www.car.cz
 

Nejlepší rallycrossaři z Evropy míří do Sosnové! Podesáté !!
     24.5.2006 17:42 - tisková zpráva


Třetí díl FIA Mistrovství Evropy jezdců v rallycrossu 2006 zavítá začátkem června na Autodrom Česká Lípa v Sosnové. První okruhová aréna v Evropě se stane první červnový víkend (3. – 4. června) svědkem dramatického klání nejlepších evropských rallycrossařů. Pořadatelé z Autoklubu Česká Lípa v AČR slaví v letošním roce jubileum, neboť do Sosnové zavítá tato atraktivní disciplína automobilového sportu již podesáté!

 

Ve startovní listině sosnovského závodu neschází nikdo z hlavních favoritů v jednotlivých divizích 1, 2 a 1A. Přihlášeni jsou všichni tři lídři po dvou závodech v Portugalsku a ve Francii, a to Švédové Lars Larsson (Škoda Fabia), Mattias Thorjessen (Opel Astra OPC) a Belgičan Michael De Keersmaecker (Opel Corsa). Největší pozornost bude upřena na nejsilnější divizi 1, kde patří opět k velkým favoritům mnohonásobný mistr Evropy Kenneth Hansen ze Švédska. Letos se v Sosnové objeví na zbrusu novém voze Citroen C4.

 

Velmi slibný úvod měli do sezony čeští jezdci, neboť se čtyřikrát objevili v úvodních dvou závodech na stupních vítězů. Roman Častoral (Opel Astra OPC) obsadil v divizi 2 při závodech v Lousadě a Mayenne shodně druhé místo a stejná příčka mu patří v průběžném pořadí po dvou závodech. Klatovský Jaroslav Kalný (Peugeot 206) byl v divizi 1A shodně dvakrát třetí a v celkovém hodnocení je rovněž na druhém místě za suverénním Belgičanem De Keersmaeckerem.

 

Výborné výkony českých rallycrossařů jsou nejlepší pozvánkou do Global Assistance Racing Areny. V pátek 2. června odpoledne proběhne v Sosnové administrativní a technická přejímka, v sobotu 3. června je na programu volný a oficiální měřený trénink. První série rozjížděk v jednotlivých divizích začíná v 16.30 hodin. V neděli 4. června na jezdce čekají dvě série rozjížděk se začátky v 10.30 a ve 13 hodin. Finálové jízdy začínají v 15.40 hodin opět za asistence přímého přenosu České televize na programu ČT2 v rámci Studia Sport. Bezprostředně po skončení finálových jízd proběhne na stupních vítězů předání cen.

 

Poháry obdrží prvních šest jezdců v každé divizi. Vedle FIA Mistrovství Evropy jezdců v rallycrossu 2006 se závod dále započítává do FIA Pohár národů v rallycrossu a do Poháru jezdců Evropské Rallycrossové Asociace (ERA). Na jezdce čeká v Sosnové okruh v délce 1 198 m, z čehož 60 % okruhu vede po asfaltu a zbytek po nezpevněném povrchu. Každá kvalifikační jízda se jede na čtyři kola, zatímco finálové jízdy na šest kol.

 

Ve funkci hlavního sportovního komisaře se představí v Sosnové Klaus Stich z Německa, v roli sportovních komisařů budou působit Johannes Demel z Rakouska a ing. Radovan Novák z České republiky. V roli pozorovatele FIA přijede na sever Čech Ernesto Goncalves z Portugalska, technickým delegátem FIA byl nominován Carlos Funes z Brazílie. 

 

Ředitelem závodu je Jan Mochan a prezidentem organizačního výboru Zdeněk Lindr.

 

 

 

 

 

 

 

Časový program:

Pátek 2. června 2006

15:00 – 19:00 hod                   Administrativní přejímka (sekretariát)

15:15 – 19:15 hod.                  Technická přejímka

 

Sobota 3. června 2006

11:00 – 12:00 hod                   1. volný trénink

12:45 – 13:45 hod                   2. volný trénink

14:15 hod                                Oficiální měřený trénink

16:30 hod                               Začátek první série rozjížděk

 

Neděle 3. června 2006

09:00 – 10:00 hod                   Zahřívací kolo (Warm Up)

10:30 hod                               Začátek druhé série rozjížděk

13:00 hod                               Začátek třetí série rozjížděk

15:40 hod                               Finálové jízdy

 

 

 

 

V České Lípě 23. května 2006                                                    Roman ORDELT

                                                                                                        tiskové středisko

                                                                                                    Autodrom Česká Lípa

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Extremtrucktrial Mohelnice 2006 od Martina Ježka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose