www.car.cz
 

Jiří Mika čeká letos náročnou sezónu
     Pavel Jelínek


Jiří Mika (* 25. 1. 1985)

Jiří Mika je mladý závodník, debutant v MMČR v rallycrossu. Celkově to pro něj bude již jubilejní, pátá, sezóna. Čtyři roky závodil v autorallycrossu – tři sezóny se učil v divizi junior a čtvrtý še zúročil ziskem titulu v divizi 1,6 N. Ani nemusel jet poslední závod, korunovace proběhla dříve.

Letos to bude hodně náročná sezóna, takže moc úspěchů neočekávám. Ale uděláme pro ně co nejvíce,“ reagoval při testování vozu na otázku, jak se těší na premiéru. Tento student nástavby automechanik z Mělníka pojede s krásným černým Citroenem Saxo v divizi 1A. Není jediným nováčkem v této divizi, ale podle předpokladů má nejvíce šancí prosadit se do A-finále. Bude tedy bojovat jako rovný s rovným proti Kalnému, Veverkovi a třeba i Bílkovi. Očekává, že mu čas od času poradí také Honza Matušinec, se kterým se zná ještě z autorallycrossu, nejvíce však spoléhá na pomoc otce. Během sezóny jej čeká také učení nových okruhů v Rakousku.

 Podle vlastních slov však věří, že se nové tratě naučí rychle. Těší se na závody v Sosnové, která se mu líbí nejvíce, zatím je však otázkou, pojede-li na tomto severočeském okruhu i ME. Samozřejmě by chtěl, ale nemá odjetý potřebný počet závodů a musel by dostat výjimku. Je potřeba také vyzdvihnout skromnost, kterou lze odvodit i z otázky, jak má ambice pro sezónu: „Kdybychom skončili do desátého místa, tak bychom byli rádi.“ Mládí má tedy zelenou. Hodně štěstí!

Martin Singr


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose