www.car.cz
 

V německém Matschenbergu si dobře vedli čeští autokrosaři
     Pavel Jelínek


V německém Matschenbergu se o právě uplynulém víkendu jel 2. závod ME v autokrosu.

V královské divizi 4l. se dařilo favoritům a 7 Čechů postoupilo do finále. Zvítězil Jarda Hošek před Němcem Behringem, Smržem a Romanem Keřkou. Za nimi dojeli Fejfar, Švábenský, Bartoš a Kravka.

16ti stovkaři odjeli nejhezčí závod ve kterém se tvrdě bojovalo až na cílovou pásku. 1 dojel domácí Stubner, před výborným Láďou Hanákem a Švýcarem Marthym. Těsně za nimi projeli Holanďan Waldschmidt, Svoboda, Musil a Turek.

V cestovních vozech nezopakoval vítězství Josef Petrik a skončil 6 těsně před Brožkem, který měl technické problémy. Zvítězil favorit Chaimiev před Ervardianem a Zebergsem – všichni z Ruska.

Čeští junioři odjeli standartní závod bez zahraničních soupeřů. Nekonečných bylo 8 – 10 sekund, než Petra Kramářová před cílovou věží vyskočila z prudce hořícího vozu za přítomnosti překvapených hasičů. Ti se od trati sbíhali k opodál stojícímu autu, aby těch 30 m k zásahu přijeli jako vzorná jednotka. Požár zatím někdo (možná i hasič bez uniformy) uhasil práškovým minimaxem.

Ivan Hrabák.

pro www.car.cz




 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose