www.car.cz
 

Nová Paka přivítá v půlce května domácí špičku v autokrossu
     6.5.2009 15:16 - tisková zpráva


Štikovská rokle přivítá domácí špičku

Po zahajovacím závodě TIMESEAL Mezinárodního mistrovství České republiky počátkem května v Přerově pokračuje tento seriál 15. – 17. května v novopacké Štikovské rokli. Uplynulo již několik desítek let od doby, kdy se zde proháněli pánové Křesťan, Červa, Král, Povondra, Maťátko, Landa, Kotek, Polák, později Havlové, Uher, Bartoš a další.
Je potěšující, že zájem o start ve Štikovské rokli neustává, což dokazuje i počet přihlášených jezdců. Pořadatelé z Autoklubu Nová Paka jsou nuceni i pro domácí šampionát využít prostorů obou dep.

„Velké buginy“, junior buggy a plechová auta pojedou na klasickém okruhu o délce 930 metrů s převýšením 37 metrů, Racer buggy 125 a 250 rovněž. Ovšem RB v případě nepříznivého počasí pojedou na zkráceném okruhu 550 metrů s převýšením 20 metrů. Na něm v každém případě budou závodit účastníci Racer buggy 160.

Ve Štikovské rokli prakticky každý víkend probíhají brigády členů autoklubu a areál a jeho zázemí se neustále vylepšuje. Změny nastaly zejména v depu, ve sjezdu do cíle u věže přibyl FIA plot, vylepšen byl kamerový systém sledující start. Zajímavostí mistrovského závodu bude představení nového typu buginy kategorie Kart Cross, jejíž náklady by měly být oproti speciálům značně nižší. První dva vozy jsou již na světě a jejich autorem je Roman Kalvoda. Tyto vozy jsou populární zejména ve Francii, Portugalsku a Itálii.

Již v pátek 15. května proběhnou od 17 hodin technické přejímky, které budou pokračovat i v sobotu od 7 do 10 hodin. Od jedenácti hodin naváže první měřený trénink. První série rozjížděk pak zahájí v sobotu od šestnácti hodin.

Nedělní program otevře druhá série rozjížděk již od devíti hodin, třetí série začne v 11.30 hodin. Finálové jízdy odstartují ve 14, 15 hodin. Při hladkém průběhu závodů proběhne v prostoru startu a cíle slavnostní vyhlášení a předání cen v 16 hodin.

Nejlepší pozvánkou na závody ve Štikovské rokli pro Vás příznivce autokrosu a motoristického sportu vůbec je pohled do seznamu přihlášených závodníků. Při závodech domácího šampionátu nechybí například ani jména Roman Keřka, Jan Smrž, Petr Bartoš, Tadeáš Staněk, Roman Kalvoda, Ivana Kuželová, bratři Kupcové i Zemanové, Aleš Křesťan, Jiří Svoboda, Ladislav Hanák, Vít Nosálek a samozřejmě domácí Václav Fejfar, který se však potýká s problémem poškozené převodovky ze závodů ME. V dubnu byl vyhlášen sportovními odborníky sportovcem měsíce Výchdočeského kraje. Celkem pořadatelé z Autoklubu Nová Paka do 5. května zaregistrovali osmdesátku přihlášených.



Nová Paka 5. 5. 2009 Pavel Vydra
Tiskové středisko


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena MO 2009 objektivem Martina Stanislava

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose