www.car.cz
 

Do Nové Paky již přijíždějí nejlepší autokrosoví závodníci na víkendové ME !!
     30.6.2009 13:34 - tisková zpráva


ME V AUTOKROSU NOVÁ PAKA 2009 

Do novopacké Štikovské rokle se začínají sjíždět nejlepší autokrosoví závodníci z celé Evropy. Podle první uzávěrky přihlášek, která byla stanovena na 19. červen, jich opět bude více jak sto deset ze šestnácti zemí Evropy. A při studiu konkrétních jmen nebude ze širší špičky chybět prakticky nikdo, třeba v nejsilnější divizi 3 bude na startu prvních dvanáct jezdců loňského cekového pořadí ME, v divizi 3A je již nyní více jak 40 závodníků, nejpočetnější letošní konkurence je přihlášena i v „plechových autech“.

Oproti loňskému roku se opět vylepšily podmínky v areálu Štikovské rokle – zejména v depu závodních strojů, monitorování předčasných startů,v některých pasážích podél trati přibyl FIA plot, na samotné organizaci a přípravách se podílí více jak sto padesát lidí. Na trati probíhají náročné úpravy, které si po silných deštích vyžádaly zvýšené úsilí řady osob. Je nutné navozit desítky nákladních vozů zeminy a povrch srovnat a zpevnit.

Novinkou je přepracovaný bezpečnostní plán, do něhož přibyla, v důsledku několika nebezpečně vyhlížejících havárií, zakázaná místa i pro fotografy a novináře. Ti budou s těmito prostory seznámeni při převzetí akreditace v tiskovém středisku. Vzhledem k množícímu se počtu tzv. „novinářů a oficiálních fotografů“ vydal Autoklub Nová Paka také dodatek akreditace závazný pro všechny akreditované.

Ani letos nebude při závodech ve Štikovské rokli chybět doprovodný program. O část se postará mediální partner – Hit Radio Magic, další obstarají svým vystoupením mažoretky, v kempu proběhne posezení při hudbě a občerstvení v režii Pivovaru Nová Paka a diváci se mohou těšit také na slosování vstupenek o hodnotné ceny firmy Mascom.

Podle posledních informací doposud nedošlo k dohodě a podepsání smlouvy mezi majitelem vysílacích práv – Autoklubem Nová Paka a veřejnoprávní televizí ČT o odvysílání přímého přenosu nebo záznamu.

Fanoušci motoristického sportu, kteří si nechtějí nechat ujít nejzajímavější závody ME v autokrosu, budou muset do Nové Paky dorazit osobně.


Pavel Vydra
Tiskové středisko ME ´09

 

PR


 
 
Fotogalerie:   CRASH - Lukáš Vítek- Autokros Dolní Bousov 2009 - foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose