www.car.cz
 

Ve Štikovské rokli zahřmí opět po zimní pauze motory
     4.5.2010 15:52 - tisková zpráva


Štikovská rokle hlásí – připraveno

Letošní úvodní závod Timeseal Mezinárodního mistrovství České republiky se odehraje o víkendu 7. – 9. května ve Štikovské rokli na okraji Nové Paky. I když vrcholem sezóny v tomto „hlavním městě“ autokrosu v ČR je vždy závod Mistrovství Evropy počátkem července, podle došlých přihlášek slibuje i domácí šampionát pěknou podívanou.

V posledních týdnech odpracovali členové autoklubu doslova stovky hodin na úpravách tratě, okolí i depa, aby bylo na úvodní závod vše připraveno. Za to jim patří velké poděkování.

Ředitelství registruje rovnou stovku přihlášených jezdců. Například v nejsilnější divizi 3 by neměli chybět Bartoš, Keřka, Kalvoda, Štětina, nebo legenda letos pětašedesátiletý Jaroslav Hošek, který stále umí. To dokázal například loňským vítězství v závodě ME na Slovensku, nebo druhou pozicí letos ve Foz Goa. V divizi 3A nechybí například Svoboda, Sekanina nebo Pospíšilík. V Junior buggy si nenechá start ujít domácí Ivana Kuželová a pokud vše dobře dopadne, o vítězství v divizi 1 pojede s vozem Škoda Fabia Václav Fejfar. Početné jsou také Buggy Racer, kde je celkem přihlášeno třiatřicet mladých závodníků. Sedm jezdců se pak postaví na start nové kategorie Kartcross.

Dění ve Štikovské rokli začne již v pátek 7. května odpoledne, kdy se od 17 do 21 hodin konají přejímky. V sobotu 8. května začínají již od devíti hodin měřené tréninky, od 16:30 pak první rozjížďky velkých divizí. Nedělní program zahajuje již v 8:30 druhými rozjížďkami, třetí začínají v 10:45. Vrcholem závodů jsou pak finálové jízdy se začátkem v půl čtvrté odpoledne.

Jeden okruh ve Štikovské rokli, která si letos připomíná 40 let autokrosu, měří 930 metrů, převýšení činí 37 metrů. Minimální šířka trati je deset metrů. Příznivá zpráva pro diváky, které pořadatelé srdečně zvou je, že děti mohou po oba dny přihlížet závodům zdarma. Dospělí zaplatí v sobotu 50,- a v neděli 120,- Kč. A to se po oba dny bude závodit prakticky od rána do večera.





Nová Paka 4. 5. 2010 Pavel Vydra
Tiskové středisko AKNP

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Ženy pro Dakar 2011 "řádily" v 3. kole v Senici, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose