www.car.cz
 

Co nového ve Štikovské rokli ??
     16.6.2012 22:22 - tisková zpráva


Co nového ve Štikovské rokli před „Evropou“?

Již za necelých čtrnáct dní, po čtvrtém závodě Mistrovství Evropy v německém Matschenbergu, začnou do depa ve Štikovské rokli najíždět první závodníci. A nebude jich málo. Již k patnáctému červnu jich ředitelství závodu registruje rovnou stovku. Je velice potěšující, že mezi přihlášenými nechybí prakticky nikdo z absolutní špičky všech vypsaných divizí. Štikovská rokle tak opět zažije nesmlouvavé souboje nejlepších evropských jezdců, mezi nimiž, doufejme, budou hrát prim také čeští reprezentanti.

Vzkaz pro příznivce motoristického sportu, kteří si archivují programy – letos Vás opět čeká atraktivní program v novém formátu s řadou zajímavých fotografií, jezdeckých medailonků, vzpomínky na první mezinárodní závody v Nové Pace v letech 1978 a 1979 a představení autokrosové legendy pana Jaroslava Povondry, který je považován za jednoho z průkopníků českého autokrosu.

Na stránkách Autoklubu Nová Paka byl spuštěn rezervační systém, kde si účastníci mohou zarezervovat místo v depu A (tradiční depo nad roklí) nebo B (nově zřízené depo na louce naproti areálu). Podle posledních informací je letos, na rozdíl od loňska, předpoklad teplého letního počasí, které tak na divácké svahy může přilákat okolo deseti tisíc diváků. Nejvíce přihlášek tradičně čítá divize Buggy 1600, velký zájem je i v Super Buggy a doposud nejvíce přihlášek v letošní sezóně má i kategorie Touring Autocross, kde by se rozjížďky mohly jet dokonce na tři jízdy. Více jak polovinu přihlášek TA tvoří čeští zástupci.
 

Vedle jezdců jsou také důležitými osobnosti hlavní činovníci závodů. Funkci ředitele bude letos vykonávat Ladislav Tejchman. Hlavní sportovní komisař L. Peeters přijede z Belgie, dalšími sporotvními komisaři jsou L.Kopecký a J.P. Maillard z Francie. Technickým delegátem FIA je pak pan L. Speer z Německa.

                                                                                                      

Pavel Vydra


 


 
 
Fotogalerie:   Václav Fejfar zlatý v ME ve Francii

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose