www.car.cz
 

EXTREM TRUCK – TRIAL 2007 v Mohelnicích je za dveřmi !!
     16.5.2007 15:48 - tisková zpráva


Nebezpečné tratě, karamboly těžkých tahačů a výkony na hranici fyzikálních zákonů – GRAVITACE NEEXISTUJE

19. - 20.květen 2007

 

MOHELNICE – Závody tahačů v náročném terénu Extrém Truck Trial se blíží. Už o  víkendu se mohelnický lom na Olomoucku změní v nebezpečné tratě, na kterých budou fyzikální závody překonávat posádky jak nákladních vozů, tak i zcela unikátních prototypů. Podle ředitelky závodu Zuzany Boučkové se na letoční ČSAD Logistik cup přihlásilo 59 posádek, což je o třetinu více, než v roce předchozím.

 

Akce vypukne úderem 10. hodiny v sobotu 19. května a skončí v neděli odpoledne. Kromě atraktivních bitev na tratích, které by se nedaly překonat ani pěšky, čeká na fanoušky motorismu řada lahůdek. V barvách generálního sponzora ČSAD Logistik bude startovat speciálně upravená Tatra 813 se zadním křídlem a ručně ze dřeva vyřezanou palubní deskou. Podobně vykrášlená je i druhá Tatra 813, která vznikla společně s tou první v ostravské dílně Libros,v rukou několika truck-trialových nadšenců.

 

Odtud přijede i třetí – zrenovovaná Tatra, s kterou  jel Karel Loprais dakarskou rallye v roce 1995. Chybět nebude ani posádka Avie 31D,která je letos horkým kandidátem na titul Mistra Evropy v truck - trialu. Bohumír Čáp a Radovan Švanda z Přelouče se do Mohelnice velmi těší. „ČSAD LOGISTIK Cup v Mohelnici bereme jako skvělý trénink na evropské závody. Pokud neuspějeme s nějakou novinkou na autě v mohelnických sekcích, je jasné, že novinka neuspěje ani v Evropě.“ řekl Bohumír Čáp.

 

Jak doplňuje ředitelka závodu Zuzana Boučková, letos se do Mohelnice přihlásilo také pět vozů kategorie prototypů. „Myslím,že jsou to největší technické lahůdky na světě. Připravujeme pro ně obzvlášť náročné sekce s překážkami i umělými řečišti,“ uvedla ředitelka. Kromě trucků budou měřit síly s extrémním terénem oficiálně také tři kategorie off - roadů, které zde budou jako vůbec na jediném závodě v Čechách startovat podle truck-trialových pravidel. Mezi nimi nebudou  chybět ani  vítězové mistrovství Evropy kategorie off – road, a to otec a syn Stanovští .

 

 

Neméně zajímavou off - road posádkou  jsou Mistři ČR Miloš Vondrák a Luboš Doleček z Hradce Králové, kteří startují s Avií Trend a závod v Mohelnici loni vyhráli.Mohelnice je pro nás velkým svátkem, protože jedině zde můžeme ukázat srovnání off - roadů a velkých kolosů na stejných tratích.Líbí se mi, že malé off - roady dokážou zdolat i tratě pro velké trucky,“ řekl pilot Avie Trend Miloš Vondrák „Maximální účast terénních jeepů dokazuje, jak velké má pro nás truck - trialové hodnocení kouzlo,“doplnil jeho spolujezdec Luboš Doleček.

 

Truckům bezesporu bude opět kralovat kategorie S5, což jsou Tatry 813  – Kolosy. Diváci se mohu těšit na souboj minimálně dvanácti obrů v jedné třídě. Mimo ně však určitě uvidí  v dalších kategoriích také Mercedesy Unimogy, Tatry 805, zvané Kačeny a Ross Vizu.

 

Mimo pořadových ocenění , „Karambolisty závodu“ a „Nejkrásnějšího trucku“ se poprvé udělí „ Putovní pohár ředitelky závodu“ za dlouhodobě nejúspěšnější posádku. Matematické výpočty z výkonů a účasti posádek za předcházející čtyři ročníky ukázaly, že nejúspěšnější posádkou v dějinách Extrem Truck Trialu je v tuto chvíli dvojice kategorie S5 jedoucí na Tatře 813 - Kolosu Rudolf Korytář a František Říha z Kvasic u Kroměříže. Další výpočty a archivní záznamy prozradily, že zmíněný reprezentant České republiky na mistrovství Evropy, posádka Avie Čáp - Švanda, oslaví v Mohelnici svůj 100. truck - trialový start.

 

Je možné, že v tuto chvíli ani jedna z posádek výsledky statistických výpočtů ředitelky závodu Zuzany Boučkové vůbec netuší. O to se můžete těšit na větší oslavnou show a předváděcí jízdy nejen oslavenců, ale i nových posádek.

 

V doprovodném programu nebude chybět ani letos Mini Truck – trial. Automodelářské kluby Starý Plzenec a Hradec Králové opět svedou boje svých modelů trucků v měřítcích od 1:16 do 1:6 po oba dny. Za vidění bude stát určitě premiéra obřího modelu Tatry Karla Lopraise stavěné v měřítku 1:6 s benzínovým motorem a náhonem 4x4.

 

V doprovodné programu je také připravena expozice historických armádních vozů, sobotní akrobatická letecká show, expozice „Na cestách stále s Vámi“ společnosti Camping Tex z Lomnice nad Popelkou, přehlídka speciálních strojů JCB a soutěže pro návštěvníky závodiště. Kdo vydrží do tmy, uvidí také truck - trialový ohňostroj.

 

Bohumil Roub,

 

Více se dozvíte na www.extremtrucktrial.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Příběh ohořelého Chevroletu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose