www.car.cz
 

Trucktrial se vrátil do písku u Drnovic na Blanensku. FOTO.
     11.9.2007 08:30 - tisková zpráva


První zářijový víkend měli možnost shlédnout příznivci trucktialu pátý závod Otevřeného mistrovství ČR v Drnovicích u Letovic poblíže Blanska. V minulosti se trucktrial v této pískovně již jel, ale o tom ví již jen málo příznivců tohoto sportu. Závodníci se přesně po dvou letech opět „potkali“ s pískem a hleděli si ho opravdu užít.
 
Za krásného sobotního rána se do soutěžních sekcí rozjelo 43 posádek a hned vzápětí poznaly, že ani zde to nebudou mít lehké. Většina sekcí byla postavena jako obtížné sjezdy a pokud došlo na výjezdy, tak rozhodovaly hlavně pneumatiky. A o poruchy typu zlomená poloosa, porucha převodovky, diferenciálu a uzávěrek nebyla nouze. I převrácených aut – „budek“ si diváci užili. Šampionem v této disciplině se stal Jiří Benda st., který je hodně „zlý“ na  svojí Pragu V3S 4x4 ve skupině velkých prototypů P-2 a položil ji za víkend minimálně třikrát.
 
Nejhrůzněji, hned v sobotu, vypadaly dva kotouly vpřed posádky č. 119 Pavel Kocourek – Jakub Krása, kteří úplně zničili svůj malý UNIMOG. Po zásluze za to byli odměněni poháry „Budkař závodu“ a uzenou kýtou od vedení TTC. Ale hlavně, že to neodnesly jejich tělesné schránky, kromě nějakých naraženin se jim nic nestalo. Smutně potom se svými kolegy, startujícími jako dvouposádka, nakládali rozbité auto na přepravník.
 
Bez poháru neodjela ani posádka č. 230 Jan Šebor – Pavel Bečka, přestože to ještě v neděli odpoledne tak vypadalo. Snaha o lepší umístění, možná i malinké přebrzdění vozu UNIMOG a další, pro oko diváka krásné kotouly vpřed byly na světě. Rozdíl byl akorát v menší újmě na autě a také v tom, že ho položili do jediného bláta v celé pískovně. Hoši skončili také s pouhými zhmožděninami, Honzík s menším šitím. I oni si odvezli ze soutěže budkařské poháry a desetikilovou uzenou kýtu od pana starosty. Diváci však na vlastní oči viděli, že i přes hrůzostrašně vypadající kotouly jsou trialové speciály díky své konstrukci a výbavě bezpečné.
 
Pojďme k výsledkům soutěže. Drnovické výsledky moc nezamíchaly s celkovým pořadím M ČR a tak je v některých kategoriích rozhodnuto před závodem ve Chříči ( okr. Rakovník ) . Tam v malých P-1 kralují Miroslav Pouzar – Martin Kuna s Pinocciem - drnovičtí vítězové. Svým vítězstvím v P-2 potvrdili obhajobu mistrovského titulu Vladimír Jacháček a Jiří Špeta s Šíleným Maxem.
 
Ve skupině S-5  bojovalo mezi sebou 14 posádek o každý bodík do konečného pořadí. Přijeli jim to pokazit a o nějaký ten bod připravit mistři ČR Rostislav Drahokoupil s Vladimírem Krčilem. Technika však zklamala a již v sobotu dopoledne se jim utrhla skříň řízení a stali se na svých druhých letošních závodech pouhými diváky. Proto si vítězstvím v Drnovicích zajistili letošní mistrovský titul Rudolf Korytář s Františkem Říhou. O tituly vicemistrů bude ještě boj.
 
Kategorie S-4 byla tou nejdramatičtější, když jihlavská posádka Jiří Kratochvíl – Jiří Coufal s Tatrou 815 6x6 po špatném průjezdu nedělní poslední brankou byla předjeta o dva trestné body posádkou Jaroslav Kocourek – Petr Leichner s Uralem. Na stupních vítězů je doplnila druhá „Uralácká“ posádka Luděk Novotný- Josef Bárta. I zde je již o celkovém pořadí rozhodnuto. Mistrovské poháry bude zdvihat Jaroslav Kocourek s Petrem Leichnerem.
 
Vítězstvím v S-3 si loňští mistři František Horáček s Luďkem Zukriegelem zachovali teoretickou šanci na obhajobu titulu. K tomu mají blíže Dieter Wollenberg s Lutzem Hechlerem.
 
S-2 se slušným náskokem vyhráli manželé František a Johana Slunéčkovi, avšak k celkovému vítězství má nejblíže posádka AVIE  Bohumír Čáp – Radovan Švanda, díky vyrovnaným výsledkům ve všech pěti závodech.
 
Skupinu S-1 při neúčasti Jindřicha Hubeného s Vlastou Malíkovou s převahou vyhráli Václav Kabourek a Jindřich Hubený ml. . Jejich přímý souboj v Chříči rozhodne kdo se stane letošním mistrem.
 
Drnovická pískovna viděla velice hodnotný trucktrialový sport a má velkou šanci stát se moravskou „Skalnou“ (Skalná – historicky nejvíce divácky zajímavá a závodníky oblíbená pískovna nedaleko Chebu). To přislíbil její majitel pan Jaroslav Sedláček s tím, že udělají další skrývku, aby se mohly vytvořit další terasy a vyzval pořadatele M ČR k zařazení do kalendáře závodů i pro příští rok.
 
Podrobné výsledky, fotografie a další zajímavosti najdete na www.trucktrial.cz
Pěkné foto z Drnovic je rovněž na našich stránkách !!
 
Poslední soutěž Otevřeného Mistrovství ČR je 29. -30. 10. 2007 v Chříči.   
 
JF

 
 
Fotogalerie:   Český Truck Trial Drnovice 2007, foto Jara Šašinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose