www.car.cz
 

Slunná tečka s dvaceti pády za sezónou v trucktrialu 2005
     17.10.2005 14:10 - tisková zpráva


Bilance posledního závodu letošního MČR v Českém Truck Trialu – Chříč

 

Fakta:

31 českých posádek

8 německých

17 závodních sekcí

3 posádky nedokončily závod

20 pádů

5000 diváků

 

 

Během slunečného víkendu 15. a 16. října měli příznivci extrémních závodů nákladních vozidel v terénu možnost shlédnout poslední letošní podnik Truck Trialového mistrovství. Motokrosová trať v Chříči u Rakovníka hostila celkem 39 posádek a vzhledem k tomu, že se jedná o otevřený závod českého šampionátu, mohli se účastnit také závodníci z Německa.

 

Trať plná porostu, je již tradičně jednou z nejtěžších prověrek řidičského umění při jízdách zručnosti extrémním terénem. Ačkoliv tentokrát žádný ze 17-ti soutěžních polygonů neobsahoval bahno ani vodu, přesto se první adrenalin dostavil již 15 min. po začátku závodu, kdy se převrátilo první vozidlo.

 

Krkolomné pády na strmých skalnatých svazích se nevyhly ani poměrně stabilním trucktrialovým speciálům. Vozy v kategorii „Prototypy“ si o tomto víkendu odbyly své premiéry přemetů a kotrmelců. Šílený Max s číslem 700 se převrátil na bok a prototyp s označením Edward, s číslem 702, šel přes střechu dokonce několikrát. Vyprošťovací technika, která byla velmi hojně zastoupena nejen po zkušenosti z bahna v Ujkovicích, zasahovala více než 16x, při ostatních „budkách“, pokud to šlo, si pomohly závodní vozy navzájem.

 

Svůj první pád si také zažil několikanásobný mistr republiky Václav Kabourek v kategorii S1. Jeho Mercedes Unimog doslova zakopl na jednom ze svahů a dvojitým přemetem přes střechu se nakonec posunul až na 5. místo v závěrečném pořadí tohoto závodu.

 

Na startovní listině se s číslem 352 objevila také nová posádka na voze Tatra 138 4x4, která poměrně úspěšně odjela první závodní den, ale bohužel pro poruchu servo řízení závod nedokončila.

Během pauzy, kdy většina posádek obědvala, závodníci s číslem 347 na voze Tatra 138 opravovali zlomenou poloosu. Vše se ale zdařilo a závod dokončili. V celkovém pořadí závodu vybojovali 2. místo s rozdílem pouhých 54 trestných bodů na prvního Jaroslava Dánu se startovním číslem 316.

 

V kategorii S2 zvítězila posádka vozu 230 značky Mercedes Unimog, která v tomto závodě upřímě řečeno neměla konkurenci. 6 sekcí projeli s nulou, tedy bez jediné chyby a v ostatních nasbírali pouze 46 trestných bodů. Což je nejlepší výsledek v celém startovním poli, bez rozdílu kategorií.

 

Největších sériově vyráběné náklaďáky jezdí v kategorii S5. Tam s přehledem obsadil první místo Rostislav Drahokoupil a Vladimír Krčil na osmikolové Tatře 813 8x8 Kolos.

 

Nádherné slunné počasí a skvělé výkony jezdců v terénu byly důstojnou tečkou za letošním ročníkem Českého Truck Trialu.

 

Josef Melen

tiskový mluvčí

www.trucktrial.cz


 
 
Fotogalerie:   Off road v Chříči 2005, foto Z. Rejna, archiv pořadatelů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose