www.car.cz
 

V neděli zamíří do Přerovské rokle mistrovský motokross!
     12.8.2009 22:32 - tisková zpráva


PROFI AUTO IVECO CUP 2009
Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu
neděle 16. srpna 2009
PŘEROV - Přerovská rokle


Milí přátelé,
mezinárodního mistrovství České republiky v MOTOKROSU, jehož oficiální název zní PROFI AUTO IVECO CUP 2009, tuto neděli 16.srpna nás čeká předposlední podnik, pořádaný stejně jako předcházející závod v Šumperku na území Moravy. Dějištěm nedělního mezinárodního motokrosu se stane Přerov, jehož terénní trať v Přerovské rokli bude znamenat pro většinu startujících jezdců přitažlivou a trochu tajemnou novinku.

V novodobé éře přivítá Přerovská rokle vrcholný domácí motokrosový podnik po dlouhých dvanácti letech a vzdáleně tak naváže na svoji slavnou motokrosařskou minulost. Pořadatelem závodu je Autoklub Přerov-město v AČR, na promotérském můstku šampionátu už posedmé stojí brněnská AGENTURA FORSAGE, která v minulých letech spolupracovala v Přerově i na závodech autokrosového mistrovství Evropy.


Tradice se světovým puncem
Když se řekne Přerovská rokle, podlehne každý z českých příznivců motokrosového sportu zvláštnímu vnitřnímu chvění. Byl to právě Přerov, který v roce 1961 poprvé u nás nabídl podívanou na souboje světové špičky tehdy královské třídy 500 ccm. Pohled do análů prozradí, že vítězem premiérového závodu v Přerovské rokli se v roce 1961
stal Švéd Bill Nilsson (Husqvarna), v letech 1968 a 1969 triumfoval v Přerovské rokli východoněmecký jezdec Paul Fridrichs na továrním stroji ČZ.

Úspěšně si v domácích závodech světového šampionátu půllitrů vedli i naši jezdci Míla Souček, Josef Hřebeček, Ervín Krajčovič a Petr Dobrý. V letech 1972 a 1974 vyhrál Velkou cenu Československa třídy 500 ccm finský jezdec Heikki Mikkola na stroji Husqvarna, čímž se, bohužel, slavná kapitola Přerovské rokle uzavřela. Vůbec první autokrosový závod v naší republice, konaný v roce 1969 shodou okolností v nedalekém Udolí mamutů, nasměroval Přerov k novým motoristickým perspektivám.

Koncem devadesátých let minulého století zaduněla zgruntu přebudovaná trať Přerovské rokle bitvami o body mistrovství Evropy v autokrosu, zatímco motokrosaři zde jezdili většinou pouze závody lokálního formátu. Díky PROFI AUTO IVECO CUPu, mezinárodnímu mistrovství České republiky, se letošním rokem Přerov po delší pauze do vrcholových motokrosových sfér tedy znovu vrací.

Jak na závodiště Přerovská rokle
Motokrosový a autokrosový areál Přerovská rokle se nalézá na okraji přerovské místní části Předmostí, zhruba 3 km od centra města směrem na Čekyni. Příjezd k závodišti bude značen směrovými tabulemi.


Kalendář PROFI AUTO IVECO CUPU 2009
26.4. Pacov (už odjetý závod) AMK Pacov v AČR
17.5. Kaplice (už odjetý závod) AMK v AČR Kaplice
28.6. Kramolín (už odjetý závod) AMK Nepomuk v AČR
26.7. Šumperk (už odjetý závod) Auto Klub Šumperk v AČR


16.8. PŘEROV AK Přerov-město v AČR
05.9. Jinín (poblíž Strakonic) Off Road Klub Jinín v AČR_________
Družstva - sobota 26.9. Loket_(poblíž Karlových Varů)________
AMK Loket v AČR _______________

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Sobotní závod formulových aut v Mostě fotil Tonda Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose