www.car.cz
 

Motokrosový Vranov u Brna po letech ožije o nadcházejícím víikendu
     21.7.2010 13:29 - tisková zpráva


Masarykovým okruhem hýčkaní příznivci motoristického sportu z Brna a okolí se tuto neděli 25. července dočkají zajímavé obměny svého letošního menu. Do Vranova u Brna se sjedou jezdci z deseti evropských zemí, aby ve známém areálu Vranovského žlebu bojovali o body mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu - PROFI AUTO IVECO CUPU 2010.

Nedělní čtvrté pokračování letošního mezinárodního motokrosového mistrovství České republiky znamená zpestření i pro samotné závodníky, protože Vranovský žleb se vrací do kalendáře vrcholného domácího motokrosového šampionátu poprvé od roku 2006.

Dlouhá historie Vranovského žlebu odstartovala z iniciativy nadšenců kolem motokrosařů Karla a Miroslava Štaudových v polovině šedesátých let minulého století a v souladu se stálým zdokonalováním infrastruktury areálu narůstal počet tamních motoristických akcí. Kromě motokrosových závodů rozličného významu hostil Vranovský žleb souboje sajdkárkrosařů, autokrosařů a jezdců terénních čtyřkolek, svoje místo nacházeli v areálu i vyznavači bikrosu.

Areál se stal svědkem prvních závodnických krůčků pozdějších předních motokrosových jezdců v čele s Miroslavem Kučírkem, Petrem Masaříkem, Františkem a Vojtěchem Brumlovými či Milanem Špičákem. Nedělní podnik je výslednicí pořadatelského partnerství Forsage Sport Klubu v AČR, Agentury Forsage (promotér šampionátu) a dlouholetého provozovatele Vranovského žlebu - Automotoklubu Zbrojovka Brno v AČR. 


Systém šampionátu
V každém podniku PROFI AUTO IVECO CUPU 2010 absolvují jezdci tříd MX2 a M3-Open po dvou jízdách na 30 minut + 2 kola. Aktéry třídy Veterán čeká poloviční zátěž 2 x 15 minut + 2 kola. Prvních dvacet jezdců v cíli každé jízdy sbírá odstupňované body v hodnotách 25, 22, 20, 18, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Bodové zisky z obou jízd se jezdcům sčítají, čímž bude stanoveno celkové pořadí daného závodu (podniku). Mezinárodními mistry České republiky tříd MX2, MX3–Open a Veterán se stanou jezdci s absolutně nejvyšším počtem bodů.

Lídry odlišuje barva
K lepšímu přehledu diváků a médií přispívají červené startovní tabulky průběžně vedoucích jezdců všech tří tříd. V nedělním čtvrtém podniku PROFI AUTO IVECO CUPU 2010 ve Vranově u Brna upozorní na sebe takto Francouz Florent Richier (MX2), letos poprvé Jiří Čepelák (MX3–Open) a Miroslav Kučírek (třída Veterán), který „oblékl“ svoji hondu do červeného dvojnásobným triumfem hned v úvodním klání seriálu v Pacově.

Vranov poprvé s Holeshotem
Propozice PROFI AUTO IVECO CUPU 2010 ponechávají beze změny loňskou novinku šampionátu - finanční bonusy jezdcům s „nejširšími“ lokty v první zatáčce po startu. Jezdci, který po startu každé jízdy vyjede z první zatáčky na první pozici, připadne zvláštní prémie, vypsaná partnery jednotlivých tříd, jimiž jsou společnosti LR HEALTH end BEAUTY, SYSTEMS, FLY a SETTE. Holeshot (vznikl v USA) uvidí Vranovský žleb ve své historii vůbec poprvé.

Jak do Vranova u Brna a k závodišti
Mezinárodní silnice E 461/N 43 Brno – Svitavy, u obce Česká sjezd směr Lelekovice – Vranov, na spodním okraji Vranova odbočka vlevo směr Šebrov.
Další trasa: Brno, Lesná (Královo Pole) – Soběšice – Útěchov - Vranov.
MHD BUS č.43: Brno, Královo Pole (nádraží ČD)–Soběšice–Útěchov–Vranov. www.dpmb.cz

 

Kalendář PROFI AUTO IVECO CUPU 2010
Jednotlivci
18.4.2010 (neděle) Pacov AMK Pacov AČR
16.5.2010 (neděle) Stříbro AMK v AČR
27.6.2010 (neděle) Kramolín AMK Nepomuk v AČR
25.7.2010 (neděle) VRANOV u Brna Forsage Sport klub v AČR
14.8.2010 (sobota) Kaplice AMK Kaplice v AČR
25.9.2010 (sobota) Holice v Čechách AMK Holice v AČR_____
Družstva
17.10.2010 (neděle) Přerov AK Přerov – město v AČR 

PR

Forsage 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Ennstal Classic 2010 z Nikonů P.a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose