www.car.cz
 

Jan Jurička : Připraven je osmidílný motokrossový šampionát plus družstva !!!
     7.2.2011 23:15 - Pavel Jelínek


Motokrossové  fandy a vyznavače tohoto sportu jistě vzrušila nedávná vypjatá situace kolem českého motokrossu. Ten v závěrfu loňského roku přišel o dva významné sponzory a o  80 procent veškerých financí. Téměř neřešitelnou situaci se ale - zdá se - podařilo velmi rychle a zdárně vyřešit. Již je jasný nový kalendář závodů, našel se nový  generální partner a navíc bude dokonce seriál o jeden díl rozšířený proti minulosti. Informace máme  přímo od toho nejpovolanějšího - Ing. Jana Juřičky. Rozhovor poskytl pro TV Motormix.

¨"Bohužel v této ekonomické době nemůžeme udržet ty podmínky, které byly. Přítomnost televizních společností, médi, byla na stejné urovni a věřím, že v lepších letech potom možná budou lepší podmínky pro jezdce. Těžko se srovnávat se zahraničím- Německem a Rakouskem nebo Švýcarskem, ale myslim si, že organizační úrovní je ten šampionát minimálně na stejné úrovni jako v Německu a že by ten motokross tady měl - jsme tady nadále. Také těší mne tady  účast Vás médii, ten zájem o motokross v poslednich letech stoupl a věřím, že ho společne  udržíme a že diváci zase budou mít kam chodit na závodiště. V roce  2011 pak bude dokonce  osm závodů, což jsme ješte nikdy neměli, tak věřím, že to dobře dopadne."

Přitom v motokrossu jsou snad podmínky skoro nejlepší a mílokde  dávají závodníkům auta...?? Takže možná to jezdci poněkud přepískli....

"Je to tak. Já si myslím, že to bylo nedorozumění, možná od někoho záměr. Udělejme tlustou čáru za tím, co bylo, myslím, že společně bychom měli táhnout za jeden provaz. Věřím, že motocyklová federace si tyto věci vyřeší, protože je to sportovní záležitosti a že společně budeme pokračovat v té právi a věřím, že osmého května  zahájíme další ročník prvním závodem na Vysočině v Pacově."

A zůstane Forsage promotérem nově tedy osmidílného seriálu ?

"Je to trošku  jinak. My jsme se nakonec dohodli, že bychom plnili roli spíše organizátora. Promotér je takové šïrší rozpětí. Zajišťujeme finanční prostředky, zajitujeme organizaci závodu, zajistujeme média, ale nechceme se motat a organizovat to, od čeho jsou povolanější, to je sportovní řády, sportovní průběh závodu - na toje sportovní  autorista Autokluib Č a federace motocyklového sportu se svazem motokrossu .-. takže jsme se dohodli a podepisujeme spolu  smlouvu na spoluorganizaci  toho šampionátu, zabezpečíme do něj finanční prostředky , zabezpečíme televizní vysílání, zabezpečíme přípravu těch tratí, spolupráci s pořadatelem a na feredaci bude, aby si ponechala tu sportovní čáíst, to znamená nejen jednání s jezdci, ale určování těch pravidel, řádů s tíém spojeného a věřím, že tanová spolupráce bude taková čistčí a myslím si, že i jezdci by mohli do toho přinést něco svého.

Osobně můj názor- ten sport je poměrně drahý pro jezdce, já to chápu. Ale přece jenom musíte koupit motorku, musíte mít na ten provoz, a myslím si, že  zrovna ti jezdci, kteří se  zrovna obraceli na výši finančních prostředků - jak říkáte, je to jediný sport, který doteďka poskytoval .. ti to asi stejně p nepotřebovali,. mají své sponzory, mají své tymy. Byly tam nějaké emoce, ale udělejme tlustou  čáru a vzkazuju , že s ebudeme snažitg za  agenturu  Forsage, aby ten šampionát měl podobnou  úroveň a vzkvétal motokross, jako  nadále."

Celý rozhovor můžete vidět a slyšet v příštím dílu pořadu TV Motormix. Aktuální  díl pak najdete od tohoto víkendu zde:

Třetí MOTORMIX 2011 : Komárkova Norma i zrádné Monte Carlo.6.2.2011 - Ve třetím letošním Motormixu je k vidění tradičně řada reportáží z různých disciplín – tentokrát hned dvě významné zimní rallye – Janner i Monte Carlo – i třeba rozhovor s Davidem Komárkem, který do nové sezóny vyrazí se zcela novým závodním vozem, plackou Norma. Odkaz na stažení aktuálního dílu pořadu již je na internetu na známé adrese www.tvmotormix.cz.

 
 
Fotogalerie:   FMX Brno 2011 - odpoledne objektivem Jirky Zaňáta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose