www.car.cz
 

Arenacross se z Ronda přesouvá do pavilonu V v areálu BVV !! Již v březnu !
     22.1.2010 10:41 - tisková zpráva


FREESTYLE MOTOCROSS RACE BRNO 2010“
MEZINÁRODNÍ HALOVÁ MOTOSHOW A FMX ZÁVODY
Sobota 13. 3. 2010
BRNO – VÝSTAVIŠTĚ, PAVILON „V“


Milí přátelé,
jistě jste si stačili povšimnout, že v letošní zimní sportovní nabídce Brna chybí tradiční mezinárodní motokros v hale Rondo. Mnohé dotazy míří k nám, coby dlouholetému pořadateli této významné motoristické události, také ze strany brněnské i mimobrněnské veřejnosti.

V následujících řádcích si dovolujeme nabídnout vysvětlení absence závodu v Rondu a zároveň i nahlédnout do přípravy motokrosového freestylu, který se premiérově uskuteční v sobotu 13. března v brněnském veletržním areálu.


Rondo přestalo vyhovovat
Poprvé pod střechou Ronda odstartoval brněnský halový motokros v roce 1991 a během svého trvání nepochybně nabídl spoustu napětí, adrenalinu, zajímavých okamžiků i zábavy. Zvláště přechodem z dřevěného na hliněný povrch tratě přibývali ve startovní listině velmi kvalitní motokrosaři z Evropy i zámoří
. Současně však stále palčivěji prosakovaly na povrch nevýhody haly projektované v sedmdesátých letech minulého století. Stísněné zázemí, silně omezené parkovací možnosti, malý prostor pro vybudování tratě a nízký strop haly - takový je výčet nejzásadnějších omezení, s nimiž se organizátoři, jezdci a diváci museli každoročně vypořádávat.

Letos navíc prochází Rondo takříkajíc za pochodu rekonstrukcí, také přechod hokejové Komety do extraligy změnil vytíženost haly. A není ani tajemstvím, že motokrosy a freestylové exhibice v Rondu hrozily jezdcům za daných podmínek stále větším rizikem zranění. Při zvážení výše uvedených i jiných aspektů přistoupila AGENTURA FORSAGE k hledání nových řešení, což v Brně při nadále trvající absenci moderní víceúčelové haly není právě snadnou záležitostí.

Přesun na výstaviště
Díky dohodě s vedením brněnského výstaviště (BVV) tak nyní přesouváme svoje pořadatelské aktivity do veletržního areálu brněnského výstaviště v Pisárkách, vzdáleného pouhý kilometr západně od Ronda. Nově vyhlédnutou motoristickou scénou je moderní pavilon „V“, poskytující plochu o velikosti 127 x 106 metrů (Rondo 60 x 30 m). Především v případě freestylu hovoří ve prospěch „Véčka“ i výška střechy (cca 13 metrů, Rondo cca 9,5 metru).

Při organizaci závodů mohou pořadatelé využít běžný servis BVV, výrazně se zlepší parkovací možnosti diváků a médií, zjednoduší se i organizace transportu hlíny pro výstavbu závodní dráhy.

Novou etapu odstartuje FREESTYLE MOTOCROSS (více na www.fmxbrno.cz)

Prvním podnikem, který AGENTURA FORSAGE letos motoristickým fanouškům pod střechou výstavištního pavilonu „V“ nabídne, bude v SOBOTU 13. března mezinárodní „FREESTYLE MOTOCROSS RACE BRNO 2010“. Podniku se zúčastní kompletní česká motokrosová freestylová elita v čele s legendárním Petrem Kuchařem (ten je i odborným garantem a se svou MotoXzone také spoluorganizátorem celé akce), trojnásobným freestylovým vicemistrem světa Liborem Podmolem a mladou freestyle nadějí Petrem Pilátem. V jednání je i start zahraničních freestylistů z Itálie, Rakouska, Německa a dalších freestylu zasvěcených zemí.

Brněnský „FREESTYLE MOTOCROSS RACE“ představí létající muže na motocyklech v ODPOLEDNÍM (od 14.30 h.) a VEČERNÍM (od 19.00 h.) více než dvouhodinovém programu, zahrnujícím Best Run (nejlepší jízda), Best trick (nejlepší skok), Speed + Style Race (Freestyle superkros závod) a Jam Train (společná freestylová show). Přitažlivost podniku navyšuje skutečnost, že ve stejném termínu se v areálu brněnského výstaviště poprvé uskuteční Mezinárodní veletrh motocyklů, příslušenství a oblečení MOTOSALON motorbike show 2010.


Na řadu přijde i snad i motokros
Na výstavišti se dočkají i příznivci halových motokrosových bitev, které mají v Brně velkou tradici. Přesný termín zatím není stanoven, pořádající Agentura Forsage se rozhodne mezi letošním podzimem a lednem následujícího roku 2011.


AGENTURA FORSAGE Brno

 


ČASOVÝ HARMONOGRAM AKCE
PAVILON „V“ – VÝSTAVIŠTĚ BVV SOBOTA 13.3.10 SOBOTA 13.3.10
Otevření PAVILONU „V“ 13.30 hod. 18.00 hod.
PŘEDPROGRAM 13.45 až 14.20 hod. 18.15 až 18.50 hod.
Zahájení „FREESTYLE MOTOCROSS RACE“ 14.30 až 14.35 hod. 19.00 až 19.05 hod.
SHOW a představení JEZDCŮ 14.35 až 14.45 hod. 19.05 až 19.15 hod.
„BEST RUN“ – nejlepší jízda - 10 jezdců 14.45 až 15.10 hod. 19.15 až 19.40 hod.
„BEST TRICK“ – nejlepší skok - 10 jezdců 15.10 až 15.30 hod. 19.40 až 20.00 hod.
PŘESTÁVKÄ 15.30 až 15.40 hod. 20.00 až 20.10 hod.
„JUNIOR FMX + TRIAL FREESTYLE“ 15.40 až 15.50 hod. 20.10 až 20.20 hod.
„SPEED & STYLE RACE“– FMX ZÁVOD-8 jezdců 15.50 až 16.30 hod. 20.20 až 21.00 hod.
„JAM TRAIN“ – společná FMX show - 10 jezdců 16.30 až 16.40 hod. 21.00 až 21.10 hod.
Závěr „FREESTYLE MOTOCROSS RACE“ 16.40 až 16.45 hod. 21.10 až 21.15 hod.
Odchod diváků a uzavření PAVILONU „V“ 16.45 až 17.00 hod. 21.15 až 21.30 hod.
OPERATIVNÍ ZMĚNA NÁPLNĚ ČI ČASŮ PROGRAMU VYHRAZENA !

„BEST RUN“ – NEJLEPŠÍ JÍZDA
Všichni jezdci předvádí postupně samostatnou vlastní „FREESTYLE JÍZDU“ v délce trvání 90 sekund, po jejímž skončení je bezprostředně provedeno hodnocení formou „diváckého aplausu“ měřením a vyhodnocením úrovně hluku. Podle toho je stanoveno pořadí a vyhlášen vítězný jezdec.
„BEST TRICK“ – NEJLEPŠÍ SKOK
Všichni jezdci předvádí postupně své 3 nejlepší „FREESTYLE SKOKY“ na FMX prvcích, po jízdě je ihned provedeno hodnocení formou „bodování nejlepšího triku“ tříčlennou porotou rozhodčích. Podle toho je stanoveno pořadí a vyhlášen vítězný jezdec.


„SPEED & STYLE RACE“–FREESTYLE SUPERKROS ZÁVOD
POPRVÉ u nás jako hlavní freestyle závod v hale představíme v USA nedávno vzniklý a dnes velmi populární „NOVÝ FMX MODEL“ jako „FREESTYLE SUPERKROS ZÁVOD“. V hale je vybudován krátký terénní okruh se začleněnými FMX rampami/doskoky a několika superkrosovými prvky. 8 jezdců je nalosováno do soutěžních dvojic startujících v závodě na 2 kola - během společné jízdy předvádí oba jezdci skokové triky, které jsou průběžně hodnoceny formou „bodování“ tříčlennou porotou rozhodčích. O celkovém výsledku však také rozhoduje, kdo z obou jezdců dříve projede cílem. Po každé jízdě je vyhodnocen výsledek daný součtem dosažených bodů s přihlédnutím k pořadí v cíli jízdy. Vítěz postupuje do další části závodu, který je tvořen čtyřmi základními jízdami, dvěma semifinálovými jízdami a dvěma FINÁLE (souboj o třetí místo a finálový souboj o celkové vítězství v závodu).
„JAM TRAIN“ – SPOLEČNÁ FMX SHOW

Všichni jezdci předvádí společnou nesoutěžní „FREESTYLE MOTOCROSS SHOW“ - kombinované skoky a zábavné kreace jednotlivých „riderů“ s gradující atmosférou, závěrečné vyvrcholení při za sebou rychle jdoucích skokových variacích jezdců ve formaci „freestyle vláčku“, kdy lze najednou spatřit při letu vzduchem neuvěřitelné freestyle triky až ŠESTI jezdců.


 
 
Fotogalerie:   Vydařená Autoslide Pardubice 2010 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose