www.car.cz
 

Veteránisté se sešli a slétli v Drahotuších
     9.5.2010 00:47 - Malý Antonín


AIR-AUTO-MOTO Veterán Fest

6. pokračování měla tuto sobotu u nás ojedinělá veteránská akce pořádaná Oldtimer klubem Helfštýn na letiąti v Drahotuších na okraji Hranic na Moravě, kde se setkávají v dvouletém intervalu pozemątí a vzdušní veteráni a zajímavé repliky.
Z letadel zaujala replika stíhacího Messerschmittu, ohromující souhra čtyřky pilotů v skupinovém létání a také ukázky akrobacie.

Na zemi byl určitě tahákem stroj, který jako naprosto věrohodnou repliku snad nejstarąího jednostopého samohybu předvedl pan Barnasík . Jeho jízda na mokrém povrchu na kovových obručích, s unikátním zvukovým projevem odfukujícího parního stroje stála za vidění a publikování. Rychlost se ovládá v podstatě stejně, jak na motocyklu otočením obou rukojetí s pákou na ventil parostroje a ten s překvapivou ochotou zrychluje a zpomaluje. "Tankování" dubovými polínky je taky hezký moment.

Jinak se asi účast na této akci nevymykala typickému složení na těchto srazech, zvlášť, když jich je v jednom termínu několik, odlišují ji ta letadla.





Text a foto: Tonda Malý

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Veteráni, včetně leteckých, na akci v Drahotuších objektivem A.a P. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose