www.car.cz
 

Libor Toman je motokárovým vicemistrem světa
     26.9.2008 17:39 - tisková zpráva


Na startu mistrovství světa motokár, které se jezdí od roku 1964, se 21. září v italském Muro Leccese sešlo 144 jezdců z 26 zemí. Titul mistra světa se uděluje výhradně ve třídě KF1 určené držitelům superlicence.

V této třídě, kde dominují profesionální týmy, letos poprvé v historii startoval český jezdec a při svém premiérovém startu se hned dokázal prosadit na medailovou pozici. Sedmnáctiletý klatovský rodák Libor Toman dostal příležitost v italském továrním týmu BIREL Motorsport. Ve finálové jízdě postupoval nezadržitelně z deváté startovní pozice dopředu, v cíli pak byl odmávnut na fantastickém druhém místě necelou vteřinu za několikanásobným světovým a evropským šampiónem Italem Marco Ardigem.

Úspěch našeho reprezentanta patřícímu k nejmladším ve startovním poli je podtržen také
jeho letošním šestým místem v seriálu mistrovství Evropy KF1. Na italských motokárách BIREL se našim jezdcům daří a po dvou evropských titulech Erika Janiše je post vicemistra světa Libora Tomana největším úspěchem českého kartingu.

V Itálii se dařilo i Zdeňku Grómanovi, který byl třetí ve Světovém poháru kategorie KF2.

Výsledky najdete zde:

Info zde: http://www.birel.it/newsgara4.asp

http://www.cikfia.com/News2008/Laconca.htm

 

PR  -dum-


 
 
Fotogalerie:   WTCC v Imole 2008 , foto Zdeněk Strnad

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose