www.car.cz
 

V zámoří se dařilo i našim endurovým ezdcům. Víťa Kuklík 9 a 7 atd
     23.7.2007 07:24 - tisková zpráva


GP APRILIA USA - NÁROČNÁ KAMENITÁ TRAŤ OPĚT PROVĚŘOVALA JEZDCE (21-22.7.2007 Hancock)

Nádherné slunečné a teplé letní počasí provázelo jezdce po oba dva soutěžní dny prvního ze dvou zámořských podniků. Na start úvodní sobotní etapy se nakonec postavilo 69 jezdců.Po krátké spojovací části jezdci jezdci najeli do prvního ze čtyř kol.

Hned na začátku neměřený endurotest naznačil, ze i v USA bude seriál pokračovat v náročném terénu, který jezdce opět důkladně prověří. Kamení, koleje, množství kořenů a obzvlášť nanášející se bláto na volné kameny mnohdy změnily jezdcům směr jízdy jejich motocyklu. Jedno kolo trvalo 1:42 minut, enduro a kros test pak kolem šesti minut a extrém dvě až tři minuty.

V náročném kamenitém terénu měli problémy i někteří jezdci světové špičky a tak se pořadí neustále měnilo.Snad jen Finové Ahola (E2) a Salminen (E1) absolvovali soutěž nejvyrovnaněji a ve svých třídách po oba dva dny suveréně vyhráli.

V zámoří se dařilo i našim jezdcům. Víťa Kuklík, i když se mu na náročném terénu nedařilo podle svých představ, vybojoval cenné body za 9.a7.místo ve třídě E3, zatím nejvíce bodů do průběžného pořadí seriálu si ve třídě EJun připsal Jakub Horák za dvě desátá místa, kterému se především dařilo na kamenitém extrém testu a bodové konto navýšil i za náš KBS UAMK Team jedoucí Slovák Juraj Dozsa, který i přes silné nachlazení vybojoval 10. a 9.místo ve třídě E1.

Náročnost okruhu a dostatečné vyčerpání jezdců už v sobotní etapě vedlo přední jezdce a manažery týmů k diskusím s členy JURY, aby byla nedělní etapa zkrácena na tři kola. Ještě pět minut před startem prvních jezdců do nedělní etapy, jenž byla shodná se sobotní, zasedla JURY aby rozhodla.

Nakonec verdiktem, že se jedná o světové enduro a ne o nějaký podřadný podnik, JURY rozhodla o shodném počtu čtyř kol a nakonec se jen v posledním kole neměřil endurotest. Jezdce to rozhodně nepotěšilo. Před posledním čtvrtým kolem byl na některé vyčerpané jezdce a to i světové špičky opravdu zajímavý pohled. Mnohdy by ani člověk neřekl, že se ještě někteří posadí na motocykly a etapu dokončí. Nakonec cílem projelo 49 jezdců. Takže opět dokonalá prověrka.

Nyní všechny čeká náročný přesun do 860km vzdáleného Parry Sound v Kanadě, kde o víkendu 28.-29.7.2007 seriál pokračuje. A opět to bude především s kamenitým povrchem.

Náš tým ještě využil nabídku kamaráda Patrika Lipčíka, který nám zde pomáhá, k návštěvě (relax) jeho stávajícího bydliště nedaleko největšího vojenského přístavu Americké armády v Norforku. Zde je údajně i kromě nádherných pláží, či letadlových lodí i mnoho atrakcí. Tak uvidíme, do Parry Sound se přesouváme ve středu.

 

Z USA zdraví L.Krupička
Další info týmu a  foto zde


 
 
Fotogalerie:   Slovakia Matador - BABA 2007 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose