www.car.cz
 

Polská Kwidzyn hostila seriál mistrovství světa enduro.
     19.6.2008 15:38 - tisková zpráva


GP MAXXIS POLAND-KE ČTVRTÉMU PODNIKU LETOŠNÍHO OSMIDÍLNÉHO SERIÁLU ZAVÍTALO SVĚTOVÉ ENDURO NA SEVER EVROPY DO POLSKÉHO KWIDZYNU

Polské město Kwidzyn se stalo o víkendu 14.-15.6.2008 čtvrtým dějištěm bojů o světové body do letošního seriálu mistrovství světa enduro. Na jezdce čekal prevážně písčitý povrch a v všudy přítomný prach. Pořadatelé připravili 60km dlouhý okruh s dlouhými měřenými testy. Enduro test se jel převážně v lese s písčitým povrchem. Brzy se vytvořila jedna hluboká kolej a obnažily se i nepříjemné kořeny, které v hlubokém písku a prachu, jenž se v lese neustále držel, zneříjemňovaly jezdcům jízdu a vlastní koncentraci, což vedlo k mnoha pádům a došlo i k několika zraněním. Enduro test se jel mezi 8-9 minut.

Bezprostředně po endurotestu se jel extrém test, který byl převážně v plážovém sypkém písku obohacený mnoha silnými kládami, terasovitými schody a velkými traktorovými pneumatikami. Jel se okolo třech minut. V následující časové kontrole se jel kros test, s tvrdým písčitým povrchem, kde se rovněž hodně prášilo. I zde se vytvořily nepříjemné hluboké koleje, které se navíc mnohdy skrývaly v hlubokém prachu.

Kros test byl navíc okořeněn dlouhými skoky, roletami a jinými krosovými prvky. Časově se jel v průměru okolo 12ti minut. I když se první den neměřil v prvním kole endurotest, při absolvování tři a půl kola (sedm a půl hodiny) jezdci nakonec absolvovali neuvěřitelných 90minut měřených testů za den. A to bylo v případě těch nejrychlejších. Ti nejpomalejší pak strávili na testech celkem kolem 120 minut.

Páteční přejímkou prošlo celkem 118  jezdců. Ve třídě E1 20 jezdců, v E2 30 jezdců, v E3 19 jezdců a nejvíce opět ve třídě juniorů, kde startovalo celkem 49 jezdců. Nechyběli opět ani jezdci našeho KBS UAMK Teamu, i když opět jen ve dvoučlenné sestavě. Kvůli zranění ze Slovenského mistrovství neodcestoval na sever Evropy J.Dozsa a tak ve žlutočerných barvách startovali v E1 Jakub Horák a v EJun V.Malkus. V Barvách klubu Městské policie Praha se pak představili další tři čeští jezdci. V E1 David Čadek, v E3 Vít Kuklík a v EJun Martin Kuklík. Servisních služeb našeho KBS UAMK Team opět využili i slováci Stefan Svitko startující v E3 a Peter Králík bojující v E2.

V sobotu sváděli na měřených testech za slunečného počasí pěkné souboje ve třídě E1 Cervantes a Ahola. Z vítězství se nakonec radoval Cervantes, který využil pádu Aholy na endurotestu a na náročné trati byl nakonec o 15vteřin rychlejší než Ahola. Z našich dokázal bodovat na 12.místě D.Čadek a na 15.místě Jakub Horák. Ten se nevavaroval pádům především na extrém testu a ani krost test nebyl jeho silnou stránkou. Ve třídě E2 tentokráte nic náhodě neponechal J.Salminen, který vyhrál s minutovým náskokem před J.Aubertem. Tři body za 18.místo si připsal Slovák P.Králík. Ve třídě E3 podruhé v tomto roce zvítězil S.Guillaume, druhý dojel S.Aro a třetí S.Merriman, který se na podium probojoval letos poprvé. Body za 11.místo bral S.Svitko a za 14.místo pak V.Kuklík.

Mezi juniory sváděli o prvenství boj opět Ital Oldrati a Francouz Bourgeois. Ital se nakonec nevyvaroval pádům a tak se radoval z vítězství Bourgeois, druhý dojel Fin Nikander a třetí zmiňovaný Oldrati. M.Kuklík vybojoval nakonec 14.místo a V.Malkus v sobotu pro poruchu motocyklu nedokončil. Z juniorů nedojelo do cíle sobotní etapy 19 jezdců.

Druhý den bylo více zataženo, přišly i dešťové přeháňky, ale na prašném povrchu to nic nezměnilo. Pořadatelé vynechali několik nesjízdných úseků a ponechali i druhý den pomalejší B časy. Na start se postavilo 109 jezdců. Ve třídě E1 vyhrál opět skvěle jedoucí Španěl Cervantes před Aholou a třetím Albergonim. 12.místo si po několika pádech zopakoval D.Čadek a zlepšenou jízdou, až na pád v prvním extrém testu, si připsal cenné body za 14.místo Jakub Horák.

V E2 byl v neděli opět nejrychlejší J.Salminen před Aubertem a dalším Finem Kirssim. Dva body za 19.místo si připsal P.Králík. Ve třídě E3 vyhrál Tarkkala, před mladým Francouzem Ch.Nambotinem. Třetí dojel S.Aro. Pěkným výkonem si dojel pro umístění na konci první  desítky S.Svitko. Lépe než v sobotu jel V.Kuklík. I on se ale opět nevyvaroval pádům a tak to stačilo jen na 12.místo. V juniorské třídě se prosadil mladý Ital Oldrati, před Bourgeoisem a Španělem Menou. V.Malkus dojel po zlepšeném výkonu na 23.míst a Martin Kuklík nedělní etapu pro poruchu motocyklu nedokončil.

 

Výsledky GP Poland na webu ABC: ZDE
Průběžné pořadí po čtyřech soutěžích: ZDE
Další zajímavé foto na Pichon web (M.Pichl) ZDE

Osobní postřehy jezdců: web Jakuba Horáka  a Víti Kuklíka

 

Pořadí po čtyřech soutěžích: 
E1: 1. Ahola 186 b., 2. Cervantes 176 b., 3. Albergoni 165 b., ... 13. Čadek 45 b., 15. Horák 40 b.
E2: 1. Aubert 183 b., 2. Salminen 164 b., 3. Belometti 135 b., ... 29. Králík 5 b.
E3: 1. Aro 189 b., 2. Tarkkala 163 b., 3. Nambotin 155 b., ... 11. Svitko 67 b., 17. V.Kuklík 33 b., 23. J.Dozsa 14 b.
EJ: 1. Bourgeois 174 b., 2. Oldrati 172 b., 3. Mena 131 b., ... 23. M.Kuklík

Seriál pokračuje 19.-20.07.2008 ve Welsu (Llanidloes)

L.Krupička

PR


 
 
Fotogalerie:   Red Bull káry míří do Farinky ( 22.6.08)

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose