www.car.cz
 

FMX : V Brně bude skákat salta Podmol i třeba čtyřkolka
     18.1.2011 12:51 - tisková zpráva


V Brně bude točit salto i čtyřkolka

Tři týdny před mezinárodním FREESTYLE MOTOCROSS RACE BRNO 2011, jehož dějištěm bude v sobotu 5. února pavilon B na brněnském výstavišti, začíná startovní listina nabývat podobu ucelené pestrobarevné mozaiky.

Připomínáme :  Soutěž o vstupenky na únorový FMX v Brně

Pořadatelé sestavují jednotlivé kamínky s velkou pečlivostí, aby první letošní freestylový podnik v České republice zanechal v duši vyznavačů adrenalinu nepřehlédnutelný otisk. Zlatým písmem září v seznamu startujících úřadující freestylový mistr světa Libor Podmol. Protože s královským žezlem se na tuzemské půdě ještě nepředstavil, tím dychtivěji jeho letošní domácí premiéru motorističtí fanoušci očekávají. A zároveň drží „Moukovi“ palce, aby o tomto víkendu vyvázl z freestylového klání v rakouském Linci s neporušenou tělesnou schránkou...
V Linci bude létat i František Máca, donedávna úspěšný motokrosař, který se loňskem počínaje upsal automobilovým rallye a motokrosovému freestylu. Z Třebíče do Brna to má známý motoristický vtipálek coby kamenem dohodil, a tak i on bude v pavilonu B brnkat divákům na nervovou soustavu.

Podmol si však bude muset na brněnském výstavišti dávat pozor především na Massima Bianconciniho. Zkušený Ital skončil v celkovém pořadí loňského mistrovství světa freestylistů na šestém místě, což je vizitka hovořící za všechny komentáře. S Bianconcinim by měl do Brna dorazit také Ivan Zucconi, patřící do nejblýštivějšího souhvězdí italského freestylového nebe.
A co ostatní cizinci? Velmi dobrá pověst předchází německého showmana Kai Hasseho, po několikaletého přestávce se k nám vrací motokrosem odkojený Maďar Peter Hujber a Rakušana Martina Schenka zatím halí tajuplné otazníky.

Při současné marodce některých borců budou české barvy spoléhat vedle zmíněných Podmola a Máci na Ondřeje „Čerta“ Zárubu, Zdeňka Fuska, markantně se lepšícího Tomáše Lysáčka s už zvládnutým back flipem a na mladičkého Matěje Česáka, považovaného za velkou naději evropského freestylu.

Že i čtyři kola lze přinutit k bláznivým kouskům, bude v Brně svými exhibičními vystoupeními demonstrovat Španěl Carlos Hugo Arriazu. Jižana pasoval do freestylové hvězdy back flip na terénní čtyřkolce, což dokázal jako vůbec první Evropan. Arriazu však prý umí i další šílené věci, nechme se tudíž překvapit...

Začátky brněnských freestylových klání stanovili pořadatelé na 15.00 a 20.00 hodin. Předprodej vstupenek na číslovaná sedadla i na místa k stání probíhá v předprodejní síti TICKETSTREAM.CZ (www.ticketstream.cz, e-mail: info@ticketstream.cz)

 

PR

Forsage


 
 
Fotogalerie:   FMX - NIGHT of the JUMPs in Linz 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose