www.car.cz
 

Výsledky prvního závodu Mistrovství ČR dragsterů v Hoškovicích
     10.5.2005 23:25 - tisková zpráva


V sobotu 7. května se na letišti v Hoškovicích jel první závod Mistrovství ČR dragsterů. Přes všechny hrůzostrašné předpovědi počasí se závod odjel bez jediné kapky deště a zájem diváků byl veliký. A  přišli si opravdu na  své. 

 

V nejsilnější třídě Competition připravili jezdci divákům podívanou, jak má být. Časy blížící se osmi sekundové hranici, na úrovni loňských rekordů, se po zimní přestávce na prvních závodech jen tak nevidí. Časem 8.359 s na 1/4 míle zazářil Pavel Bajer.

 

V ostatních třídách jsme zaznamenali velký nárůst nových jezdců, kteří se pustili do závodění s velkou chutí. Po loňské slabší sezóně se probudila třída Modi Twin v čele s Maxem Mrázkem.  Časem 9,764s a rychlostí 242 km/h na 1/4 míle dokázal, že je opět ve skvělé formě. Ve třídě Super Street Bike startovali kromě našich jezdců i dva jezdci z Itálie.

 

Tyto jezdce uvidíme i na dalším závodě 4. června v Plzni – Nová Ves. Oba budou absolvovat celý náš „mistrák“, avšak bez nároku na získání umístění v něm. Italská Federace jim zamítla žádost o přidělení české licence a tudíž možnost bodování v českém mistráku.

 

Povolení žádosti je prý podmíněno vážným důvodem, např. přání sponzora apod. Závody se jim velice líbili a nešetřili chválou. Pro naše jezdce jsou určitě zajímavou konkurencí. Polední pauzu vyplnilo vystoupení kaskadérů Marka Matouška, Aleše Poláka a Jaroslava Janovského.

 

Výsledky prvního závodu Mistrovství ČR dragsterů

Hoškovice 7. května 2005

 

Street 10,5

1.      Pavel Snítilý

2.      Petr Kubíček

3.      Jiří Fejks

 

Street Twin 12,0

1.      Jakub Janoušek

2.      Ondřej Košnar

3.      Přemysl Vaněk

 

Modi Twin

1.      Pavel Snítilý

2.      Max Mrázek

3.      Tomáš Houška

 

Super Street Bike

1.      Jan Kouba

2.      Miloš Bernátek-diskvalifikován

3.      Luděk Přibyl

 

Junior Dragster

1.      Hana Hlaváčová

2.      Anežka Svobodová

 

National Dragster

1.      Tomáš Čížek

 

Competition Dragster

1.      Michal Ponca

2.      Pavel Bajer

3.      Otto Knebl


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose