www.car.cz
 

Do mistrovství v trialu odstartuje nejen celá domácí elita
     tisková zpráva


Úvodní soutěž českého šampionátu opět nebude postrádat zahraniční borce

Dvanáct jezdců bude mít ve startovní listině zahajovací část letošního desátého ročníku českého šampionátu v halovém motocyklovém trialu, který pod názvem Skanska trial mistrovství České republiky jednotlivců Indoor odstartuje v pátek v areálu děčínského zimního stadionu v rámci jedenáctého ročníku Mototrial show. Ve skupině vybraných borců nebude chybět nikdo z domácí elity, kterou tradičně doplní zahraniční borci.


Ředitel prvního podniku mistrovství Pavel Sinko oznámil, že pořadatelům start v šampionátu potvrdila celá česká špička v čele s Pavlem Balašem, jenž bude obhajovat loňský titul. "Pavel přislíbil svoji účast již několik týdnů dopředu," uvedl Sinko. "Stejně tak potvrdily své starty Martin Křoustek a Jiří Svoboda, kteří společně s Balašem budou určitě největšími favority mistrovství," sdělil dále Pavel Sinko a své tvrzení doplnil fakty: "V posledních sedmi ročnících šampionátu se stal Balaš šestkrát mistrem a je z elitní sestavy nejzkušenější. Podstatně mladší Svoboda, který před sezónou absolvoval přípravné soustředění ve Španělsku, ovšem v posledních halových závodech konaných v Děčíně před dvěma roky zatím jako jediný získal Balašův skalp a narušil jeho nadvládu na umělých překážkách.

Křoustek zase Balaše porazil loni v klasickém terénu a byl nejlepším českým zástupcem v evropském šampionátu, když obsadil sedmé místo. Letos už Martin Křoustek prokázal svoji velmi dobrou formu zdoláním Balaše v mezinárodním německém halovém mistrovství, kde obsadil celkově třetí pozici. Jeho vizitku navíc začal zdobit statut polotovárního jezdce italské Bety, což je pocta, jaké se nedočkal dosud žádný český jezdec."

Kvůli nedoléčeným zraněním museli odvolat svoji účast v děčínské Mototrial show ´04 Slovák Vlado Kothay a Němec Michael Schumacher. "Chybět bude také momentálně nejlepší Polák Tadeusz Blazusziak, který získal stříbro v německém halovém šampionátu a zvažoval účast i v našem mistrovství, ale nakonec musel dát přednost dalšímu startu ve světové sérii, kde v posledním závodě obsadil osmé místo," řekl Sinko. "O zahraniční borce ovšem diváci ošizeni nebudou. Máme přislíben start jednoho z nejlepších německých trialistů Stefana Funkeho a jednáme ještě s Christianem Wassermannem," doplnil Pavel Sinko.

Z kvalifikace, která začíná v pátek v 15.00 hodin, postoupí šest nejlepších borců do divácky přístupného finále, jehož zahájení je naplánováno na 18.00 hodin. V sobotu pokračuje mistrovství od 10.00 hodin druhou samostatně bodovanou soutěží. Pořadatelé pro jezdce nachystali trať s šesti úseky, z nichž jeden bude ve formě populární paralelní dráhy.

"Každá z bodovaných sekcí bude mít jiný charakter," uvedl Sinko. "Jeden úsek bude sestaven z kabelových cívek, další z betonových prvků a jiný z dřevěných klád. Nejvyšší překážkou bude automobilová cisterna, na které se jezdci dostanou do výšky tři a půl metru," sdělil dále Pavel Sinko a doplnil: "Poprvé na stavbu překážek použijeme také obří pneumatiky určených především pro zemědělské stroje."


Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel

Jiří ROUS
PRpro s.r.o.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose