www.car.cz
 

Jiří Svoboda vyhrál podruhé trialový titul v hale
     22.4.2006 20:55 - tisková zpráva


Obhájce loňského prvenství v mototrialovém šampionátu Pavel Balaš skončil třetí

 

Jiří Svoboda se stal podruhé mistrem České republiky v halovém motocyklovém trialu. Čtyřiadvacetiletý jezdec z Náchodu o zisku druhého titulu šampiona rozhodl vítězstvím ve druhé samostatně bodované soutěži dvanáctého ročníku mezinárodního mistrovství republiky, které se konalo v areálu děčínského zimního stadionu. O stříbro a bronz v šampionátu se podělili dva největší adepti na titul Martin Křoustek a Pavel Balaš.

 

Po úvodní části mistrovství Svoboda za titulem zamířil z vedoucí pozice průběžného pořadí a v průběhu druhé soutěže potvrzoval, že je ve velmi dobré formě. V semifinále získal pouze jeden trestný bod, zatímco jeho dva největší rivalové Křoustek a Balaš si připsali čtyři, respektive pět trestných bodů. Ve finále, pro které byla obtížnost jednotlivých bodovaných úseků podstatně zvýšena, pak Jiří Svoboda inkasoval sedm trestných bodů, přičemž pět obdržel po pádu na předposlední sekci

 

 „To byla zcela zbytečná chyba, ale také jediná větší v průběhu celého mistrovství. Uspěchal jsem dojezd sekce,“ komentoval své zaváhání Svoboda, jenž svůj první halový titul získal v roce 2002. „Letos jsem si říkal, že spokojený budu s účastí ve finále. Nakonec to vyšlo mnohem lépe,“ řekl nový český halový mistr republiky a svěřil se, že pro titul si dojel bez větších nervů. „Byl jsem naprosto v pohodě, věřil jsem si. Možná ještě více než v první soutěži,“ dodal Svoboda.

 

Při jediném větším zaváhání Jiřího Svobody mohl titul mistra získat Martin Křoustek, ale také on na jedné z překážek více chyboval, vyjel mimo trať a inkasoval maximální počet pěti trestných bodů. Nakonec měl na svém kontě o dva body více a druhé místo mu také zajistilo stříbro v konečném hodnocení mistrovství. „Ty dva body jsou z paralelní jízdy. Nebýt tohoto úseku, bylo to naprosto vyrovnané. Škoda chyby, kterou jsem udělal při jízdě po kládách,“ uvedl Křoustek a dodal, že lepší to asi být nemohlo.

 

Obhájce mistrovského titulu Pavel Balaš nestartoval do druhého dílu mistrovství z pozice, ze které mohl útočit na další prvenství. Nevzdával se, ovšem finále druhé soutěže šampionátu se mu vůbec nevyvedlo. Na polovině bodovaných sekcí třikrát nasbíral nejvyšší počet bodů poté co spadl nebo vyjel mimo vytyčenou trať.

 

 „Vždycky se dá situace zachránit, ale také úplně zkazit. Bohužel jsem nic nezachránil,“ říkal historicky nejúspěšnější český trialista v halových soutěžích.

 

Výsledky – 2. soutěž M ČR:            1. Jiří Svoboda (ČR, Beta)                 7 tr. bodů

                                                           2. Martin Křoustek (ČR, Beta)           9 tr. bodů

                                                           3. Pavel Balaš (ČR, Gas Gas)          19 tr. bodů

 

Konečné výsledky M ČR:              1. Jiří Svoboda (ČR, Beta)                 40 bodů

                                                           2. Martin Křoustek (ČR, Beta)           34 bodů

                                                           3. Pavel Balaš (ČR, Gas Gas)          30 bodů

 

PR - lap-


 
 
Fotogalerie:   Josef Král a jeho úspěšná premiéra ve formuli BMW

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose