www.car.cz
 

Fryštácká Skalka 2007 pojede v závěru července
     31.5.2007 23:42 - tisková zpráva


Fryštácká Skalka 2007
(27 - 28. 7.)

Po 5 letech se bude opět konat off-roadová soutěž Fryštácká Skalka, která se tentokrát pojede jako:

 

  • MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ  ČESKÉ  REPUBLIKY
  • MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ SLOVENSKÉ REPUBLIKY
  • CROSS COUTRY RALLY (CCR)
  • CROSS COUNTRY RALLY PRAVIDELNOSTI (CCR-P)
  • STŘEDOEVROPSKÁ  ZÓNA
  • VOLNÝ ZÁVOD ENDURO

 


Jistě se bude jednat o off-roadový svátek pro všechny příznivce terénních vozidel. Tento rok se totiž v České republice bude pořádat jen jeden podnik podobného charakteru a to na podzim ve Vsetíně.
Organizátoři by rádi s pětiletou přestávkou navázali na předchozích sedm ročníků. Laťka úrovně organizace i po tak dlouhé pauze zůstává velmi vysoko. Prioritou je stále kvalitní náročná trať a maximální péče o soutěžící. Letos by si chtěli pořadatelé vzít na mušku i zvýšení komfortu pro diváky (zajištění přístupnějších diváckých míst, čas konání atd.).

Startovní pole
Díky jedinečnosti Fryštácké Skalky se můžeme těšit na pestré startovní pole skládající se z off-roadových speciálů, sériových terénních vozidel čtyřkolových motorek (ATV) a enduro motocyklů. Těmto rozdílným posádkám museli organizátoři přizpůsobit nejen vyhlášené kategorie, ale také povahu tratí a systém navigace. Znamená to, že kromě profesionálních posádek z celé střední Evropy (Polsko, Slovensko, Maďarsko, Česko) se soutěže mohou v rámci jízdy pravidelnosti zúčastnit i domácí posádky se sériovými terénními vozy. Co se týče motocyklů, budou pro ně delší rovné úseky ztíženy přírodními retardéry. Průjezdnost tratí je za každého počasí odzkoušena pořadatelským sériovým vozem Suzuki Jimny 1,5 DDiS obutým na terénních pneumatikách.

Trať
Soutěžní posádky se mohou těšit na náročné tratě v lokalitě Hostýnských vrchů, vycházející z předešlých ročníků a obohacené o nové úseky. Celková délka rychlostních zkoušek vedoucích po zpevněných i nezpevněných lesních a polních cestách by se měla pohybovat kolem 100 km. V náročných úsecích dobře přístupných divákům čeká na soutěžní posádky i při suchém počasí spousta bláta. Přejezdy po asfaltových silnicích se podařilo minimalizovat, přesto znamenají pro potenciální zájemce povinnost startovat s vozy se státní poznávací značkou. Dalším limitem je propustnost soutěžního okruhu, který dovolí průjezd pouze omezenému počtu startujících.   

Program
Po páteční odpolední přejímce by se soutěžící měli shromáždit na Náměstí Míru ve Fyštáku ke slavnostnímu startu. Páteční prolog je tvořen nejtěžší vložkou soutěže: Vítová, ústící v Kameňáku v obci Vlčková, kde bude umístěna servisní zóna.
V rámci sobotní etapy se pojedou třikrát tři RZ, z nichž každá měří cca 10 km. Přesný harmonogram najdete na webových stránkách organizátorů.

Záštita
Členství v čestném ředitelství a záštitu nad tímto podnikem přislíbili lidé, kterým terénní vozy nejsou cizí: pan Pavel Svoboda (poslanec ČR, Suzuki Jimny), pan Libor Lukáš - v jednání (hejtman Zlínského kraje, Suzuki Grand Vitara) pan Tomáš Šimčík (krajské zastupitelství Zlín, Suzuki Jimny), pan Ing. Miroslav Nováček (ředitel Českých cel, Suzuki Grand Vitara) a pan Mgr. Lubomír Doležel (starosta obce Fryšták, Suzuki SX4).

Uzávěrka přihlášek
15. 7. 2007 do 20.00 hod.

Pořadatel
AMK Suzuki off road Zlín, Fryšták, Holešovská 380, fax: 577 911 784, tel: 577 911 653, mob: 602 732 362, e-mail: simcar@simcar.cz


Program soutěže, přihlášky, startovné, zvláštní ustanovení, divácká místa a výsledky najdete na webových stránkách pořadatele www.simcar.cz

VCH

http://www.rally-raid.eu/


 
 
Fotogalerie:   Michal Dolák v Zolderu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose