www.car.cz
 

Smůla pro české vozy od prvních ostrých kilometrů na Rali Transiberico.
     2.6.2007 20:07 - tisková zpráva


OffROADSPORT CZ – Ani po druhé etapě není veselo

Smůla provází české vozy již od prvních ostrých kilometrů na Rali Transiberico. Zdeněk Pořízek dnes odstoupil pro náhlou nevolnost spolujezdce Přemka Korejze a posádka Mirek Zapletal – Míla Janáček sice v soutěži pokračuje, ale jejich Pajero jede již od prologu na „náhradní režim“ motoru.

Hned po startu včerejšího prologu zjistila posádka vozu startovního čísla 24 Zapletal - Janáček, že není něco v pořádku. Vůz vůbec nezatahoval standardním způsobem a tak posádka projela speciálku dlouhou 7,5 km spíše silou vůle. Ihned se mechanici snažili v servisu odhalit příčinu ztráty výkonu, ale marně. Vyměnil se palivový filtr, dal další nový vzduchový filtr, zkontolovala veškerá elektroinstalace a elektornika, ale marně.

V pět ráno tedy odstartovali obě posádky do dnešní etapy dlouhé 950km, z čehož tvořili speciály téměř 400 km. Bohužel i dnes měl vůz sotva poloviční sílu. Posádka tak byla nucena spíše tratí jen projet, než regulérně závodit jak jsme u Mirka zvyklí. Navíc v třetí RZ ještě naší posádku postihl defekt pneumatiky. Nyní se v servisu opět usilovně pracuje a zkoumá příčina poruchy motoru. S největší pravděpodobností se jedná o chybu v elektronice, která „hází“ motor do nouzového režimu, ale bohužel se nedaří najít prvopočátek problému.

Mirek dodává: „Vůbec tomu nerozumím, ještě před 14 dny jelo auto v Maďarsku bez problémů a nyní nás takto zlobí... přípavě byla věnována maximální péče jako vždy, možná i kvůli účasti na Světovém poháru větší...pokusíme se závadu odstranit, ale pokud se to nepodaří jsme odhodláni se s tím prát až do konce...Auto jede, ale jen na půl plynu!“

    Druhá posádka Pořízek – Korejz také nemá zrovna dobrou soutěž. Do dnešní etapy startovali z 32. pozice po první speciálce a poté co se již dostával Zdeněk Pořízek do tempa mu bohužel zkolaboval spolujezdec Přemek Korejz na vyčerpání organismu. Vyšší teploty, prach a celková únava měly za následek odstoupení na stopadesátém kilometru SS2. Zítra se opět startuje v brzkých ranních hodinách a na soutěžící čeká další porce kilometrů. Rozhodovat se bude ve dvou speciálech dlouhých 220 km. Ale ještě se vše může změnit v neděli, kdy soutěž vyvrcholí závěrečnými dvěmi RZ o délkách dvakrát stopadesát kilometrů.

    Soutěž zatím vede Carlos Sainz na VW Race Touaregu II. Před Joanem Romou s Mitsubishi Pajero EVO. Třetí je Carlos Sousa s dalším VW a pro změnu na čtvrtém místě se po dnešním dni usadilo druhé EVO za volantem s Lucem Alphandem. Colin McRae přišel dnes kvůli technické závadě na brzdách svého Nissanu Navara o druhé místo, které si vyjel v úvodním speciálu.

Naopak dopředu se dostal Rus Boris Gadasin, vítěz letošní Italian Baja, který jede ex-továrního Nissana Pick-up stáje Nissan Dessoude. Po rozpačitém začátku je v tuto chvíli na solidním pátém místě, hned za tovární čtveřicí.

    Jak celá soutěž dopadla se vám pokusíme osvětlit v neděli ihned po skončení závodu. Držte nám tedy po zbytek víkendu palce, budeme to potřebovat! 

Příjemný večer do ČR přeje za OffROADSPORT CZ tým

Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   MMČR Rallycross Sosnová 27.5.2007 Svoboda Josef

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose